21/5/21

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι


 "ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.

Όπως ήταν φυσικό, διχαστήκαμε. Οι μεν υπερασπίζονται το Ισραήλ, επειδή «έγινε» στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας. Οι δε υπερασπίζονται τους Παλαιστίνιους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας… α) κάποιοι ακροδεξιοί από παραδοσιακό αντισημιτισμό, β) κάποιοι αριστεροί από την πατροπαράδοτη συγκίνηση που προσφέρει η παλαιστινιακή μαντήλα, γ) κάποιοι παλαιοπασόκοι θυμούμενοι τα λόγια του Αντρέα και δ) κάποιοι λογικοί άνθρωποι βλέποντας πώς ξεκίνησε η παρούσα σύγκρουση και λογιζόμενοι ποιοι έχουν δίκιο.

Η παρούσα σύγκρουση ξεκίνησε από ένα «λαμόγιο». Ωχριούν μπροστά του οι δικοί μας. Ο κύριος αυτός αντί να κάτσει στην έδρα του «ειδικού δικαστηρίου» του Ισραήλ, κάνει ακόμα τον πρωθυπουργό. Τον κατηγορούν για πλήθος οικονομικών σκανδάλων. Το όνομά του είναι Βενιαμίν Νεντανιάχου, χαϊδευτικά Μπίμπι. Πρώην αξιωματικός των καταδρομών. Θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού, καταστρέφει το κράτος πρόνοιας –για τους Εβραίους- που είχαν φτιάξει οι Εργατικοί.

Συνασπίστηκαν εναντίον του οι πάντες, ή μάλλον κεντρώοι και κεντροαριστεροί. Αυτός όμως απευθύνθυκε στα «μικρά» κόμματα της ακροδεξιάς… δηλαδή εκείνα που θέλουν να εξοντώσουν τον Αραβικό πληθυσμό της χώρας (Χριστιανούς και Μουσουλμάνους)… Πρώτη του προσφορά: απαγόρευσε στους Άραβες κατοίκους να χρησιμοποιούν τα Αραβικά στον δημόσιο τομέα!!!! (Αντί να τον στείλουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, τον κρατούν πρωθυπουργό) … Δεύτερη προσφορά, η θρυαλίδα της σημερινής ανάφλεξης, ήταν το βίαιο ξεσπίτωμα 7 αραβικών οικογενειών. Όχι, για να φτιαχτεί κάποιο δημόσιο έργο, αλλά για να πάρουν τα σπίτια τους κάποιοι «Ορθόδοξοι» Εβραίοι (εκείνοι οι γραφικοί με τις μπούκλες). Οι 7 οικογένειες έμεναν εκεί τουλάχιστον από το 1900. Όμως για να πουλήσει ρουσφέτι στους φανατικούς Εβραίους τους παίρνει τα σπίτια και προωθεί τον εποικισμό.

Τα σπίτια αυτά τυχαίνει να είναι κοντά στο τέμενος Αλ Ακτσά… Στο σημείο που, κατά την θρησκευτική ιδεοληψία των σουνιτών, ανελήφθη ο Μωάμεθ. Το οποίο με την σειρά του είναι χτισμένο πάνω στο σημείο που ήταν χτισμένος ο «δεύτερος» ναός του Σολωμόντα. (Ενδιάμεσα είχε χτιστεί και μια δικιά μας εκκλησία εκεί, αλλά δεν το λέμε!!!). Αυτοί οι Εβραίοι με τις μπούκλες εκτός από το να πάρουν τα σπίτια των Παλαιστινίων, έχουν όνειρο να γκρεμίσουν το τζαμί και να χτίσουν στην θέση του τον «τρίτο» ναό του Σολωμόντα. Αυτό το γεγονός πυροδότησε αντιδράσεις και συγκίνησε πολλούς στον Μουσουλμανικό κόσμο.

Είναι γνωστό, πως όλα τα καθώς πρέπει «λαμόγια» προσποιούνται τους θεοσεβούμενους (των εκάστοτε και εκασταχού Θεών). Ένα τέτοιο καλό παιδί κυβερνάει την Τουρκία… Ονειρεύεται ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, και δεν βλέπει την φτώχια του κοσμάκη στις πόλεις της επικράτειάς του. Ο αξιότιμος αυτός κύριος ονομάζεται Ερντογάν. Ως θεοσεβούμενος άνθρωπος κάλεσε τους Παλαιστινίους να δράσουν επιθετικά… όχι όμως για να κερδίσουν… αλλά, να επιφέρουν κάποια πλήγματα… Το τί συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις το βλέπουμε στην ενδιάμεση φωτογραφία. Ο κύριος Ερντογάν (μην τον προσφωνήσει κανένας Αγά, Πασά, Βεζύρη και τα τοιαύτα, από μια φτωχή οικογένεια τουρκοπόντιων κατάγεται) αποδεικνύεται χειρότερος και από την φήμη του. Ενώ συνεργαζόταν με το Ισραήλ (και με όλη την Δύση) στην επέμβαση κατά της Συρίας… ενώ πρόσφατα ξανασυνεργάστηκε μαζί τους στην Αρμενία… τώρα ξαφνικά θυμήθηκε τον … Αλλάχ και τους Παλαιστίνιους… Οι Παλαιστίνιοι είναι μόνοι τους… με ηγεσίες κατώτερες των περιστάσεων… Όμως το δίκιο είναι με το μέρος του λαού.

Στα χρόνια του Μεσοπολέμου όσους ονειρεύονταν τον «ζωτικό χώρο» (Μουσολίνι, Χίτλερ, Χόρτι, Τόγιο κλπ.) τους έλεγαν φασίστες… Τόσο ο Νεντανιάχου, όσο και ο Ερντογάν, προσπαθούν να λύσουν τα αδιέξοδά των κοινωνιών τους με την νεκρανάσταση της θεωρίας του «ζωτικού χώρου"

*θέλω να πιστεύω πως συγκαταλέγομαι στην δ). κατηγορία κατά Τόλη Κοΐνη, του οποίου το κείμενο αντιγράφεται άνω, γνωρίζοντας ολίγην ιστορία και τασσόμενη αναφανδόν στο πλευρό των ξερριζωμένων Παλαιστινίων από το 1948. Αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς για την Χαμάς, τα καταπίνουν αμερικανάκια κι ακροδεξιοί, α, και κάποια ξυριζάκια, αλλά δεν θα χαλάσουμε πλήκτρα τώρα για την τύφλα που τους βαραίνει, ο Ελεφάντης πέθανε, ο Γιάνναρος πέθανε, ο Φιλίνης πέθανε κι εμείς δεν αισθανόμεθα ακμαίοι προσφάτως.... Βαρείς πύραυλοι έναντι στρακαστρούκας που είναι μία ρουκέτα, σημειώνουμε 200 αμάχους Παλαιστινίων, συνήθως παιδάκια, έναντι 12 ισραηλινών στρατιωτών, με αδρόν μισθό. Για τον δυστυχή πλέον Ερντοάν, 5 πλήκτρα χαλνάμε: το 2023 θα κόβει βρούβες.... Πάντως, δεν κομίζω γλαύκαν, πλην, διατείνομαι 40 χρόνους κοντά πως το Κυπριακό θα επιλυθεί αφού επιλυθεί το Παλαιστινιακό, όθεν, τον 20ν 3 αιώνα και βλέπουμε...Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι αμειλίκτως η ίδια, λίγο "αληθώρισε" δεξιά-ζερβά με την Χίλαρυ και τα είδαμε τα χαΐρια με την δήθεν "Αραβική άνοιξη"...όχι?

 


Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...