11/2/17

στη χώρα μιας αλητείας

*επί προσωπικού, ορισμένων κατοίκων μας κάποιας Ελλάδας που το μόνο που διαθέτει πια είναι ολίγιστη αξιοπρέπεια*
άλλο οι δικές μας αθώες "αλητείες" κι άλλο η αλητεία της οικειοποίησης πέρα από κάθε άδεια, ηθικό φραγμό και τσίπα
Ο βόθρος (χωρίς εισαγωγικά) που βγάζει κι εφημερίδα αντί να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, μέχρι εκπομπή του δίνουν ακόμη σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας για να πλασάρει τις χυδαιότητές του κι έναν σεξισμό που πάει αγκαλιά με κείνον του νέου ουρακοτάγκου-πλανητάρχη, ακόμη κι ο Μπερλουσκουόνι ωχριά μπροστά τους, θα πουλήσει λέει αύριο Κυριακή δίσκο ακτίνας με τραγούδια του Κηλαηδόνη χωρίς καμία άδεια, πόσο ευγενική η παρέμβαση της οικογένειάς του, αγωγή? στη χώρα αυτή?  ζήσε Μάη μου κι όσοι επιζήσουν, αν μάθω πως έστω και ένας αναγνώστης/στρια αυτού του ιστότοπου το αγόρασε, θα λογαριασθούμε αλλιώς -θεωρητική είμαι αλλά από πληροφορική γνωρίζω αρκετά, όχι πολλά, αρκετά.
Ένας άνθρωπος πέθανε και αντί για ένα ευχαριστώ για όσα εμμέσως προσέφερε μέσω της μουσικής του, βρεθήκαν τόσοι να γράψουν εσχατοψύχως... εντάξει, το γνωρίζουμε πως είμαστε κοινωνία διχασμένη αυτούς τους καιρούς, κάλλιστα γνωρίζουμε πως η κρίση στέλνει πολλούς που λίγο δύνανται να συλλογισθούν στην αγκαλιά του αυγού του φιδιού αλλά τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται κακοφόρμισμα του χειρότερού μας εαυτού. Αιδώς πια, ας συνέλθουμε κάποτε κι ας αφήσουμε τους ανθρώπους να αναπαυθούν εν ειρήνη.





στον βίο του ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε πάντοτε έντιμος, με ήθος, διακριτικός, κύριος, στο έργο του ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπήρξε βαθύτατα πολιτικός, με την έννοια που απέδωσαν στο "πολιτικός άνθρωπος" ο Πλάτων κι ο Αριστοτέλης.

"Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά" -Ρήγας Φεραίος, θέλησε, ας φανταστούμε, να ενώσει τους απανταχού Έλληνες-προφανώς ο αγνός δεν έλαβε υπ' όψιν του ανάλγητους και εσχατόψυχους (με γνώση όλου του βάρους των λέξεων στη γλώσσα μας)-
από κείνη, την λίγη ως φαίνεται πια Ελλάδα, ευχαριστούμε Λουκιανέ που υπήρξες έτσι και έδωσες έργο έτσι*

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...