4/7/19

ήθος και έθος



Ας το δούμε: επειδή, μόνον από δωμέσα λέω, αν έχω κάτι τις να πω, ας πω, λοιπόν, και με δέκα χρόνια νεώτερη ηλικία, τα ίδια θα έπραττα, σαν αυτή την κοπελλιά, σε αυτό ή όποιο άλλο επίπεδο και σημείο του πλανήτη.  Εδώ, το ήθος. https://www.athensvoice.gr/world/559943_karola-rakete-mia-eleytheri-poliorkimeni.

Καμία ηρωοποίηση, καμία αγιογράφηση, σημεία των καιρών.

στα καθ' ημάς: https://www.athensvoice.gr/politics/559991_epipla-axias-9000-eyro-gia-grafeio-toy-pariggeile-o-pappas, εδώ το έθος, τον νέο δεν γνωρίζω προσωπικά, τον πατέρα του, ναι. Από την ξυριζαίικη κυβερνοποιοία, από τις πλέον προς αποφυγήν "φαταούλικες" περσόνες, μαζί με τον πατέρα του, βεβαίως, πέσανε μέσα στην κουτάλα της εξουσίας και δεν ξέρουν πώς να βγουν. Ταυτά, μήπως μας θυμίζουν πώς η Siemens επίπλωσε με "δωρεές" με τις συσκευές της το γραφείο του νεαρώτερου τότε Μητσοτάκη? όχι? δεν πάνε κι 100 χρόνια, ομού μετά του γραφείου της Ντόρας στο ΥΠΕΞ, όχι?
και πάλι ήθος:
 https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=5jqNtLj7nAM
η Έρη έχει τρία καλά: μία γενναιόδωρη και "ζεστή" προσωπικότητα -από τους ελάχιστους ανθρώπους που αποκαλεί την ιστολόγο με ...άκι- μία πάντα καλόγνωμη στάση ζωής και μία σεμνότητα της γενιάς μας, δεν θεωρεί πως της χαρίσθηκε κάτι τις. Για τούτο και χαίρει αναγνώρισης και μέγιστης εκτίμησης από όλα τα περιβάλλοντα, τοπικό-κοινωνικό-εθνικό, λογοτεχνικό, φιλικό. Νομίζω πως και τα τρία οφείλει περισσότερο στα γονίδια της μάνας της, της απίστευτης αυτής προσωπικότητας, γιατρού Φαλίτσας Γεωργιάδου, εκ Καρλοβάσου και εν ταυτώ ζησάσης. Με την τσάντα της της ιατρού κουβαλώντας, έκαμε την γύρα Καρλοβάσου και χωριών για να γιάνει αρρώστους, χωρίς δεκάρα, εννοείται.
Και δύο "κακά", φέρει και τα γονίδια του πατέρα της, τουτέστιν, ένα "κόλλημα" με το ΚΚΕ και την ηθική,άμα τε και υλική, αλλά δεν είναι πολλά τα λεφτά,αλίμονο, σιγά οι απολαυές εκ των πνευματικών δικαιωμάτων, ελλήνι τε και διεθνώς, έστω κι ενός Ρίτσου, υποχρέωση να υπερασπίζεται την μνήμη και το έργο τού πατέρα της.
Από την Έρη κρατώ την άρρηκτη φιλία που μας δένει χρόνους πολλούς, τις βουτιές μας στις Σάμιες θάλασσες, που μάλλον θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε ως τον θάνατό μας, τον πόνο μας για την φώκια μας την Αργυρούλα -κάναμε μαζί ένα σωρό έρευνες πέρυσι να βρούμε ποιοί την δολοφονήσαν εν ψυχρώ-την πάντα καλοπροαίρετη στάση της για όλους και για όλα.
Δεν έχω καμία σχέση με το ΚΚΕ, κόμμα που θεωρώ σταλινικά αρτηριοσκληρωτικό, μες στον γενικό, εντούτοις, σημερινό εσμό πολιτικάντηδων, ίσως και να πρέπει να έχει ισχυρότερο λόγο στην επόμενη Βουλή, ας είναι και σταλινικός, δεν προτίθεμαι, εννοείται, να ενισχύσω, όπως δεν αντέχω τους ακροδεξιούς με νεοπαγή προβιά Πλεύρηδες,  Γεωργιάδηδες και Βορίδηδες, άλλο τόσο δεν αντέχω τα τάγματα επίθεσης τού ΠΑΜΕ του.
Κοινωνιολογική και πολιτική ανάλυση για τα 2 επόμενα χρόνια έχω ήδη κάμει.
Καλό βόλι, είθε να μην ξαναδούμε ναζιστές στην νέα Βουλή, μηδέ νεοεισερχόμενες ακροδεξιές περσόνες με πομάδες εξ Αγίου Όρους και τυχάρπαστους πομφόλυγες Βαρουφάκηδες.*για να είμαι ειλικρινής,διαθέτοντας χρόνο για σφάξιμο, έβλεπα την κυρία Κατερίνα Μάτσα, μεσούσης της νυκτός, να υπερασπίζεται κάτι παλιομοδίτικες Τροτσκιστικές πρακτικές και εκτός τόπου και χρόνου πολιτικές, γνωρίζοντας την άνθρωπο, αναρωτιόμουν πού "κόλλαγε" ο Τρεβιάνιαν και η Νίνα στον Γλάρο-ίσως να είμαι από τους λίγους που μου ενετυπώθη η καταπληκτική κίνηση, ανάερη, της Ξένιας Καλογεροπούλου ως Νίνας στον Γλάρο. Μόνο για αυτό ας συγχωρήσουμε την κυρία Μάτσα, κανείς δεν είναι τέλειος, την κυρία Μάτσα εκτιμούμε στο διηνεκές βαθύτατα**Στο εγγύς μέλλον, εμείς, με διαφορετική αριστερή ματιά, σκεφτόμαστε πως κάτι χοντροί-φαλακροί -ρατσιστικά δεν το λέμε, ζήτημα αισθητικής-θα ξεσαλώσουν και ίσως αλώσουν και την ευάλωτη ΕΡΤ, θα καταντήσει κι αυτή "Φιλελεύθερη", μπρρρρ, ζήτημα και αισθητικής, τι να κάνουμε?* coraggio compagni e compagne*
terra cua nun senti που έλεγε κι η Ρόζα Μπαλιστρέρι
https://www.youtube.com/watch?v=JYbTbF2yVYI



Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...