17/1/19

http://manosstefanidis.blogspot.com/2019/01/salus-patriae-cartago-delenda-est.html

όχι, ο νεαρός Μητσοτάκης, εμέναν δεν με πείθει και καθόλου εντυπωσιακός δεν υπήρξε στις τοποθετήσεις του χθες στην Βουλή -άμοιρο πρώην βήμα του Δήμου της χώρας-, εμμονικός είναι εδώ και χρόνους πολλούς, τι του γίνεται δεν ξέρει και τα βράχια μαζί τους δεν τα γλιτώνουμε, μόνο που στην δύστυχη αυτή πάντοτε προτεκτοράτο πατρίδα όπου "ζούμε κι εμείς μαζί", κατά το εθνικό μας άσμα, η έκπτωση αξιακών θεσμών, ως η πολιτική έχει καταντήσει κανόνας -και ο Στεφανίδης καλώς γνωρίζει πως δεν θα μακροημερεύσει ως μελλοντικός πρωθυπουργός-, ελλείψει χρόνου για να πω κι εγώ το κοντό και το μακρύ, παραθέτω απόψεις με τις οποίες συμφωνώ. Και για τους χαρακτηρισμούς ως προς τον σημερινό πρωθ-ιερέα.
Τι καλλίτερο να αναμείνει κάποιος πολίτης αυτής της χώρας από ένα μειράκιον που για την πολιτική του επιβίωση, αρχής εξαρχής, τα παίζει όλα για όλα και παίζει εδώ και χρόνους πολλούς στα ζάρια αυτό το άκρο της Χερσονήσου κομματάκι που είθισται να φέρει την ονομασία Ελλάδα? αν στο εσωτερικό τα έχει κάνει, επί τω χύδην "μπάχαλο", στις εξωτερικές σχέσεις θα πουλήσει κι άλλες φορές την χώρα -όσο προλάβει, αλλά, λίγα έτη μετά θα τον ξαναδούμε, αν ζήσουμε οι της γενιάς μου, φυσικά- Και οι πολύπαθες σχέσεις με την Τουρκιά είναι και "Μπαλκάνια". Στον παρά να μας πουλήσει, ποσώς θα του κοστίσει. Και κάποτε λέγαμε για τον πατέρα Μητσοτάκη πως είναι ικανός να πουλήσει την Ακρόπολη, ορίστε ο άξιος διάδοχος, και η Ακρόπολη στο υπερ-Ταμείο? και η Ακρόπολη, περάστε καλά funds του παγκοσμίου κεφαλαίου, εδώ το αξιοθέατο-τόσο που η άρνηση σε διεθνή οίκο μόδας να διοργανώσει defilé πάνω στον Ιερό βράχο πριν λίγον καιρό, να ηχήσει στο εγγύς μέλλον ως γραφικό ανέκδοτο.


Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...