27/10/16

της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ

Έξοχα αποτελέσματα...
Οι δικαστές (σύσσωμοι/ες, ή να λέμε πλέον μόνο δικαστίνες εφόσον το άρρεν σκέλος σπανίζει πια;)  που μόνο τα γένια τους ευλογάνε,-τα καλσόν τους οι κυρίες δικαστίνες?- μόνο τις δικές τους αποδοχές διατάσσουν και λαμβάνουν πίσω, που βρήκαν άκρως σύννομα όλα, μα όλα τα μνημόνια, που επισπεύδουν μόνο υποθέσεις που τους αφορούν και ουδεμία άλλη, δημοσίου ή ιδιωτικού συμφέροντος, εξέδωσαν μίαν απείρου κάλλους ημι-απόφαση για τον καναλοκτόνο νόμο του στενού φίλου τού σημερινού πρωθυπουργού και "αρχικαναλάρχη" πάσης Ελλάδος. Ήτις, με περισσή "οίηση" άμα τη υπουργοποίησή του, πορεύεται και προσπαθεί να χαράξει πορεία σε ορισμένα δημόσια πράγματα αυτής της έρμης χώρας, στην οποία, θέλοντας και μη, εγκαταβιούμε και εμείς μεταξύ 11 και ημίσεως εκατομμυρίων νοματαίων. Εξ ων 11 και ημίσεως, τα 11 εγγίζουν ή έφθασαν ήδη τα όρια της φτώχειας και οι 500 χιλιάδες ανθηροί οικονομικώς πως. Το ΣτΕ, εκ του Συντάγματος, νομιμοποιείται να παρεμβαίνει και αυτεπαγγέλτως. Παρενέβη ως σήμερα για τις ως και 10 συντάξεις κάποιων; (σφυριγματάκι στον άνεμο...), ορισμένοι εξ αυτών των καλών δικαστών ίσως περιλαμβάνονται άμα τη συνταξιοδοτήσει τους, ποιός ξέρει...-προσέχουμε για να έχουμε, ή όχι;-.
Να ήσαν μόνο οι δικαστές (στο κάτω-κάτω, εκτός των "ευγενών" θεσμών, οι δικαστές Πρωτοδικείων και Εφετείων "γονατίζουν" στις δικογραφίες), εκείνοι οι υπέροχα παχυλοί μισθοί πρωθυπουργού άρξαντος? Το μαράζι θα μας φάει που επέστρεψε λέει τα πρώτα 500 € για οδοιπορικά εκτός έδρας εκείνον τον μακρινό Γενάρη του 2015. Τα υπόλοιπα? Μειώθηκε ο μισθός των € 85,000? -γλυκειά η εξουσία "κι θάνατος, αρμύρα"-.

"Μία ωραία ατμόσφαιρα" που ομιλούν τα τρέχοντα Ελληνικά της εποχής.

Να παραιτηθούν από τα θαυμάσια προνόμια τους ο άνθρωπος και ο φίλος του, μαζί και οι "δικοί" τους, γιατί;  Διορθωτικές οι κινήσεις μιας κυβέρνησης που έχει καταλήξει τόσο μη-αρεστή όσο λίγες σ' αυτή την φέτα γης (είμαστε ευγενείς και με αβρότητα γράφουμε).

αφήστε που από αρχής του 2015 ανεσύρθη από την αφάνεια και ο πατήρ του κ. Νίκου, Στυλιανός, και ασμένως φιλοξενείται συχνάκις στην Συριζαία ΕΡΤ για να αναμασά "σοφίες" σαν κι εκείνες με τις οποίες μας "φλόμωνε" στο πάλαι ΚΚΕες, -μόνος του τις εκστομεί, μόνος του τις καταλαβαίνει, φυσικά-  τότε, ήσαν, όμως, άλλες εποχές και μπορούσαμε να του πούμε (συγγνώμην για τα "γαλλικούλια"): "κάτσε κάτω ρε και βγάλε τον σκασμό πια".

Σήμερα, τι να λαλήσει τις πλέον;
Μόνο: αίτηση στο ΣΤΕ από το 2006 -δέκα τα έτη ως σήμερα, ναι; - για αναθεώρηση προϋπηρεσίας (με άλλον Νόμο διορισμός, με άλλον ορκωμοσία, με άλλον υπηρεσία), έναντι 3.500 €, με βεβαιότητα, αν οψέποτε εξετασθεί, θα αφορά τους απογόνους, θα χαιρετάμε από τους ουρανούς.

Ναι, είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα και έπεται συνέχεια...

ΥΓ. αυτή την πατρίδα δεν την έχουμε χαρίσει ποτέ και σε κανέναν/καμμία μάγκα ή μάγκισσα. Είναι παραμονή της 28ης και κάποιοι μεσήλικες έχουμε ακόμη εξ αντανακλάσεως μνήμη για τον τρόπο αντίδρασης πατεράδων και παππούδων του τότε.

*Κανείς να μην απορήσει για το αποτέλεσμα των εγγύς επερχομένων εκλογών, κανείς*-




*εμείς, εμείς...*

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...