24/10/16

αποδομώντας...

στις εποχές του "σκληρού ροκ" του Ελλαδιστάν του αυριανισμού.
από το ιστολόγιο του φίλου Νίκου Σαραντάκου (λαμπρά έπραξε), στη χώρα όχι με την "κοντή" μνήμη, αλλά με καθόλου μνήμη, κοινωνική, πολιτική, πολιτισμική.
Και η Μελίνα?
μα, ναι, επιταγές του κόμματός της, η Μελίνα εναντίον Μάνου. yes, people!!!
πόσα δεν έχουμε δει, διαβάσει, ακούσει. Καθόλου έτσι δεν τα είχε πει ο Χατζηδάκις σ΄εκείνη την μαγική συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο με την πανσέληνο πάνωθε μας και την κρυστάλλινη φωνή της Μούσχουρη να μας πηγαίνει κειπάνω (εκεί ήμασταν και εμάς μας διατρέχει διαχρονικώς η μνήμη, ακόμη!!!) ήταν κι η Μελίνα εκεί και είχε μόνο θερμά λόγια, δημοσίως και ιδιωτικώς πως.
Ότι ο Χατζηδάκις είχε δεχθεί χυδαίο πόλεμο από τους Κουρήδες της "Αυριανής" με όλα και από όλα τα μέσα, οι παλιότεροι καλά θυμόμαστε, φρίτταμε τότε, και ως σήμερα, που τείνουν να αναβιώσουν συγγενείς καταστάσεις. Ότι "δεν χάριζε κάστανα" και απαντούσε ή επετίθετο, πλην μηδέποτε "κατεβαίνοντας" στο βορβορώδες επίπεδο λουμπενογενών δημοσιευμάτων των αυριανιστών και των "συνοδοιπόρων" τους, οι παλιότεροι κάλλιστα ενθυμούμεθα.
Από τον κατάλογο, ο μπάρμπα-Μανώλης, με όλο το σέβας παιδιόθεν λόγω οικογενειακής γνωριμίας, "περίεργες" απόψεις είχε από τη δεκαετία του '70 ως σήμερα -πλέον συγχωρείται για τα τωρινά του λόγω προχωρημένης ηλικίας, πλην όχι για τα περασμένα του-. Διακρίνεται η άκρως "κόσμια" δήλωση του τότε ΚΚες και σημειώνεται η δήλωση του κ. Κουβέλη, που δεν χρειάζεται να ετοιμάσει κοστουμάκι για συμμετοχή σε επόμενη κυβέρνηση των ξεφτιδιών του τότε ΚΚες και μετέχοντος σήμερα στο άκρως επικίνδυνο για την υγεία των Ελλήνων συνονθύλευμα-αγκαλιά με τα χειρότερα στοιχεία του πρώην "βαθέος" Πανελλήνιου Σοκ- που ήθισται να αποκαλείται "κυβέρνηση Σύριζα", "κοστουμάτος" ήταν ανέκαθεν ο άνθρωπος, κόσμιος πάντοτε, τω όντι, πλην, "όπου φυσά ο άνεμος και με βολεύει"... Οι υπόλοιποι, πλην Μελίνας και Γλέζου, έχουν καλυφθεί -ευτυχώς- από τα μπάζα της Ιστορίας, νεκροί τε και νεκροζώντανοι στο Κύτταρο...
Μέρα όπου θυμόμαστε τον μεγαλύτερο έντεχνο συνθέτη της νεώτερης Ελλάδας,
τον μάγιστρο Μάνο Χατζηδάκι-
*εμείς, παραμένουμε "αριστεροί" με όσα αυτό συνεπάγεται στους καιρούς μας, βγάζοντας πάντοτε νοητό "καπέλλο" σε κάποιους σαν τον Χατζηδάκι που θεωρείτο "δεξιός" (τρομάρα στις αναλύσεις του συρμού!!!)-