30/12/15

γενναίοι...

αυτή η δυστοπική Χρονιά άρχισε με την επίθεση Τζιχαντιστών στην έδρα του Charlie Hebdo και κλείνει με ολίγιστες νίκες της διεθνούς κοινότητας έναντί τους (αφού απειλήθηκε το ίδιο της το σπιτικό...).

Μικρές ιστορίες γενναίων ανδρών και γυναικών.
(τα φληναφλήματα πολιτικάντηδων δεν έχουν τόση σημασία, αυτό που μετράει είναι οι πράξεις, είμαστε οι πράξεις μας), σεβασμός σ' αυτή την κοπέλλα που εκπροσωπεί χιλιάδες άλλες γυναίκες και άντρες σε αγώνα άνισο.

Η σελίδα δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη Χρονιά παρά μόνο με τέτοιο θέμα.
Δεν αισιοδοξεί, δεν απαισιοδοξεί, στοχάζεται, στο μέτρο των δυνάμεών της το παλεύει και κλίνει πάντα το γόνυ σ' εκείνες κι εκείνους που η ζωή τους έχει γίνει κόλαση από το πουθενά. Συνεχίζουν, εντούτοις, να αγωνίζονται, για τις ζωές τους, τις ζωές των άλλων, εν τέλει, και για τις δικές μας ζωές στις ονομαζόμενες "δυτικές κοινωνίες". Ας τους σεβαστούμε κι ας εργαστούμε μαζί τους για μιαν ελπίδα που εν δυνάμει θα μπορούσε να ανατείλει....
Με λίγη καλή θέληση, πολλή πίεση από πλευράς των λαών, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε ελάχιστα καλλίτερα. Ας μείνουμε σ' αυτό.

Καλλίτερη Χρονιά, λοιπόν, το 2016

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500048792

(...) Στη συνάντηση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο ιρακινός επιχειρηματίας Αούν Αλ Κασλόκ, που ζει στην Ελλάδα και «εξαγόρασε» την ελευθερία 100 κοριτσιών που είχαν απαγάγει οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.... (...) -όποια κίνητρα κι αν είχε, θέλουμε να ελπίζουμε ευγενή, μπράβο του!!-