7/1/15

BASTA YA.

Μεγαλώσαμε με τον  Wolinski κι αντί να είναι σπίτι του στα 80 του, ήταν στο περιοδικό να δώσει τα νέα του σκίτσα. 12 νεκροί σκιτσογράφοι-δημοσιογράφοι, φύλακες, αστυνομικοί στα δόντια ένος ισλαμικού φονταμενταλισμού που καμία ηγεσία καμίας χώρας του πλανήτη δεν τολμάει να προσεγγίσει, να αγγίξει, να πατάξει. Στα μάτια μας, "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", αν ήθελαν θα είχαν μπορέσει....Και ναι, είμαστε όλοι  σήμερα με το καλό περιοδικό και τις τραγικές απώλειες, είμαστε όμως με τα εκατομμύρια θύματα παντοίας βίας; Κάνουμε κάτι γι' αυτό, σε ατομικό και ιδιαιτέρως σε συλλογικό επίπεδο; Αν όχι, ας μην θρηνούμε κροκοδειλίσια κάθε φορά που θα συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα τέτοια φαινόμενα (θυμόμαστε το Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 ίσως;).

"On vient d'exterminer une façon de parler" Philippe Val, co-fondateur de l'hebdomadaire satirique ému aux larmes ce soir, sur France Info, Il dit avoir "perdu sa famille" dans l'attentat à Charlie Hebdo.
(εξαφάνισαν έναν τρόπο του ομιλείν, Φιλίπ Βαλ, συν-ιδρυτής της εβδομαδιαίας σατυρικής επιθεώρησης Σαρλί εμπντό, συγκινημένος στο όριο των δακρύων, σήμερα το βράδυ στην Φράνς ενφό, λέει πως έχασε την οικογένειά του στην τρομοκρατική επίθεση στην Σαρλί εμπντό). RIP Wolinski-Cabu-Charb-Maris και άλλοι 8 δημοσιογράφοι κι εργαζόμενοι στο περιοδικό...RIP:


Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...