30/11/16

ποιός έχασε την αισχύνη?

αυτό το καλό παιδάκι (ευγενικά, ναί;) που πήρε το αεροπλανάκι του και πήγε, εν παιγνίω, να πει επαναστατικό ύστατο χαίρε σε έναν δικτάτορα:
μας χρέωσε ναύλους πτήσης (με το πρωθυπουργικόν δεν επέταξε?)
εμένα, εσέναν, μας ρώτησε αν αντέχουμε να πληρώσουμε και αυτή του την αποκοτιά?
Οτι κανείς έστω και "πολιτικάντης σοβαροφανής" δεν επήγε στο κατευόδιο του Κάστρο ούτε που τον ένιαξε, ότι  τούτη την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός μας επιτελεί το "επαναστατικό του καθήκον" όλα τα εκ δεξιών παίγνια στις δικές μας πλάτες, μπα, δις, τρις, τετράκις...!!!!!
τα παιδία εν παικτοίς... με ποιούς έκανε επαφές? στην κάλλιστη των περιπτώσεων με τον γραβατοφορεμένο Πένια του PRI του Μεξικού, (κεντροδεξιά, παντελώς άχρηστον και έτοιμο να τον φάει η μαύρη μαρμάγκα πριν να λήξει η θητεία του, λόγω απίστευτων σκανδάλων και εντυπωσιακής φορολόγησης που θυμίζει τα της Ελλάδας σήμερα, οι  Μεξικανοί  γονατισμένοι, ποτέ δεν είχαν ξαναδεί τοιούτον τι) πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά του Μεξικού από καταβολής ανεξαρτησίας της χώρας, έχοντας επιστρέψει στη εξουσία το θεσμοθετημένο PRI μετά  39 έτη με μόνη εναλλακτική το άκρως δεξιό (προσέχουμε πολύ την έκφραση ως αναλυτές)  PAN, με τον Ίβο Μοράλες και τον Κορέα του Εκουαδόρ. Για την αλήστου μνήμης Νικαράγουα και τον Ντανιέλ Ορτέγα χρειάζονται χιλιόμετρα ανάλυσης, το σχόλιον είναι: Ουδέν...(μόνη ευχή: κουράγιο στη χώρα του καφέ)... Επέστρεψε και πού πάει; στο Αμπού Ντάμπι για περαιτέρω μπίζινες, συνομιλητής μοναδικός του ο Ολάντ στο σημερινό 9% σήμερα, μας θυμίζει ολίγον Πανελλήνιο Σοκ αυτό ή μη?  το "παιδί" τα έχει "χάσει" τελείως, εμείς, τι κάνουμε?

Νισάφι, ας κάνουμε κάτι πια,
του το χαρίζουμε του νεανία πρωθυπουργού μας των 85,000 € που πριν δύο χρόνια επανέπεμψε 500 € για έξοδα της πρώτης του μετακίνησης στο εξωτερικό (ευχόμαστε από καρδιάς να μην υπήρξε η μόνη φορά και αυτά τα ποσά να πήγαν κάπου όπου έπιασαν πραγματικά χώρο):

 http://www.iefimerida.gr/news/304398/horis-epidoma-thermansis-600000-noikokyria-kathysterisi-mehri-ton-fevroyario

το 2008 έλεγα σε μία συνέλευση πως ο τότε Κωστάκης ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος διότι μας οδηγούσε πλησιστίως στα βράχια, όντας σήμερα δερόμενοι σε αγριότητες βράχων, να αυτοκτονήσουμε μαζικώς για να κάνουμε το χατήρι κάποιων?
α, λησμόνησα (εν μέσω πραγματικών προβλημάτων, όχι αστεία...) ΔΣ Φεστιβάλ Αθηνών,http://www.iefimerida.gr/news/304070/o-giannis-milios-dioristike-proedros-sto-festival-athinon-exigei-giati-dehthike-ti-thesi Μηλιός (πένεται και δεν αρκεί ο μισθός του ΕΜΠ? έχει κάποια έστω μακρινή σχέση με τον επωνομαζόμενο πολιτισμό και δεν το ξέρουμε εμείς οι περίπου συνομίληκοι?),  Έφη Γιαννοπούλου (δεν έχω τίποτα με την εξαίρετη μεταφράστρια και φίλη, προς Θεού!!!όλως αντιθέτως, άνθρωπος του Πολιτισμού είναι) και η κορονίς, Νίκος Ερινάκης (αγαπώ πολύ το παιδί, θα συνεχίσει να είναι πολύ καλός ποιητής αλλά δημόσιες θέσεις πριν να κλείσει καν τα 30?, έκαμε κάτι για να κερδίσει τιμητική θέση σε τούτο?), προφανέστατα, ο κύριος Γιώργος Κουρουπός είναι ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση, ένας από τους καλλίτερους σύγχρονους μουσουργούς μας (πάλι για τους νεώτερους) αυτός προαλείφετο για την Προεδρία του ΔΣ αλλά μας προέκυψε ο κ. Μηλιός- που "δεν είχε κομματικές ή λοιπές ενασχολήσεις του καιρού", κατά δήλωσίν του,  είπε να ασχοληθεί ο άνθρωπος με κάτι που δεν/δεν γνωρίζει ως τα σήμερα... να τον χαιρόμεθα!!!και άλλαξε άρδην η σύνθεση, ψέγουμε την αποδοχή, όχι την ανάθεση, με αμοιβή ή αμισθί όλοι κι όλες, δεν είναι εκεί το ζήτημα: καταντάει "απελπιστικό" πλέον όλο αυτό το συνάφι των οικείων, φίλων, "κολλητών" κλπ συριζαίων, από συμβουλάτορες, ως ήθισται άχρηστους, ως χρηστικούς, ως απλά μέλη, από καταβολής καθεστώτος ΕΡΕ έχουμε να δούμε τέτοια φαινόμενα "όλοι δικοί μας είμαστε"... τότε, οι γονείς μας είχαν "όπλα" ιδεολογικά για να τους μάχονται, σήμερα?
- εννοείται πως γίνεται η πλήρης αφαίρεση των δεκαετιών της "λαϊκοκρατίας" του Πανελλήνιου Σοκ με "θυρωρούς πολυκατοικίας που τους γνώριζε μόνο η μάνα τους", κατά την υπέροχη ρήση του έξοχου θυρωρού κ. Κατσιφάρα, εννοείται-
πώς ονοματίζουμε το όλον κατά Δημητράκον (το λεξικό, για τους νεώτερους, βεβαίως): "ξεφτίλα".....................(ευτελισμός, επισήμως).

ΥΓ: συνεχίζουν να μου φωνάζουν οικείοι διότι τους ψήφισα ως το μη χείρον, βέλτιστον (σε εισαγωγικά το βέλτιστον επεξηγημένο ακόμη και δημοσία επαρκώς), ηθικόν δίδαγμα: που είσουνα νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος, σημ: από κείνους που οφείλουν να διαβιούν με 300 ευρά σε βάθος χρόνων, πόσα είπαμε πως "σκάμε" στον νεανία και σε τόσα άλλα νεόκοπα μέλη της Δημόσιας ζωής?
*μία κοινωνία, η σημερινή, πιο ευτελισμένη από πολλές δεκαετίες πίσω, πιο γονατισμένη από τον καιρό της Οθωμανίας, πιο "τελειωμένη".... Η γενιά μου, (περιλαμβάνομαι στυγνώς πως) ας κάνει κάποτε την οριστική αυτοκριτική της κι ας βγει, κάποτε, να πει δημοσία "κρεμάστε με" (όχι τα υποκριτικά mea culpa στην -από τότε ως τώρα- μονόχορδα κρατικοβλεπούσα ΕΡΤ του Αντρέα Παπανδρέου), για να μας δούμε...



Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...