27/9/15

είμαστε χώρα υποδοχής προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, πρώτα Ελλήνων κι ύστερα αλλοδαπών από την  δεκαετία του '70 όπου συνέρευσαν οι πρώτοι Πακιστανοί οικονομικοί μετανάστες, είμαστε χώρα εξαγωγής μεταναστών, ας φερθούμε λίγο πιο ανθρωπινά στους ανθρώπους που σπεύδουν να σωθούν από την  λαίλαπα του Ισλαμιστικού μπαλτά (μπροστά του οι "δράσεις" του Οσάμα Μπιν Λάντεν και των συν αυτώ αποδεικνύονται "παιδική χαρά") Εξακολουθώ να πρεσβεύω πως η θεωρητική ανάλυση των Δυτικών δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να αναλύσει, άρα κατανοήσει, το Ισλάμ, σε αυτόν τον χώρο εγγράφεται και η μικρή μας χώρα κι ας κείται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης.
Το ζήτημα της Μέσης Ανατολής είναι τόσο σύνθετο, η παγκόσμια συγκυρία είναι σύνθετη, όσες κυβερνήσεις θα μπορούσαν  να  επέμβουν αποτελεσματικά δεν  θα το κάνουν λόγω των δικών τους μικροσυμφερόντων μία εκάστη και εν συνόλω.
Εμείς εδώ, στην γνωστή εσχατιά μιας νεοφιλελεύθερης και ως ακροδεξιάς, δήθεν ενωμένης Ευρώπης, γίναμε υποδοχείς αυξανομένου συνεχώς όγκου κυμάτων έντρομων προσφύγων από τις χώρες τους εν μέσω ενός γενικευμένου πολέμου. Και αναπτύσσονται τα γνωστά αντανακλαστικά στοιχεία αντιδραστικής αντιμετώπισης. Τρόποι διαχείρισης του προβλήματος υπάρχουν, προσωπικά, κανένας επικεφαλής της διαχείρισης υπουργίσκος με πείθει για την αποτελεσματικότητα αυτού και του επιτελείου του. Η σημερινή προσφυγική κρίση αποδεικνύεται η μεγαλύτερη, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη. Η υποκρισία ανάλγητων κυβερνήσεων (της δικής μας περιλαμβανομένης) περισσεύει. Τρόποι υπάρχουν, ο χρόνος των κυβερνώντων τελειώνει, εντούτοις, οι άνθρωποι δεν μπορούν  να  περιμένουν, για να φάνε, να ξεδψάσουν, να χρησιμοποιήσουν μπάνια, να υπάρξουν ως οντότητες που είναι. Εμείς, άδουμε συλλήβδην άσματα του Ρωμανού του Μελωδού.
Ας ξυπνήσουμε εγκαίρως και ας πράξουμε τα πέντε βασικά, έλεος πια!




παράξενο αυτό το φθινόπωρο, χωρίς χαρά...



Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...