22/11/16

αντίο σας κύριε Πρόεδρε

http://www.agriniotimes.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8C/

τώρα που το συνονθύλευμα τούτο από καραγκιόζηδες (εξαιρουμένου του ΓΓ του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα -όχι, δεν "μετακύλησα"!!!) και της Έλενας Ακρίτα που η κυρία Σύλβα Ακρίτα ήταν στενή φίλη του Προέδρου, αποτίει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Πρόεδρο κ. Κωστή Στεφανόπουλο... στο καλό κύριε Πρόεδρε
*οικτρόν να διαθέτεις αναμνήσεις... λόγω δουλειάς, στις αρχές της δεκαετίας του '90 του είχα πάρει συνέντευξη, στα γραφεία της τότε ΔΗΑΝΑ, στην  Γ' Σεπτεμβρίου, μία απλόχερη και στιβαρή χειραψία κι ένας πρόλογος, "Κωστή με λένε", πώς να τολμήσει κανείς οικειότητα? ιδιαίτερα μία νέα κοπέλλα; επ' ουδενί, ρωτούσα και κοιτούσα το πάτωμα, σκαλίζοντας με το βλέμμα τα νερά του ενόσω άκουγα τις απαντήσεις του, νηφάλιες, τεκμηριωμένες, στιβαρές..Από παιδάκι, μου άρεσε ο τίμιος λόγος του, η σωστή χρήση μιας καθαρευουσο-δημοτικής που κι εγώ προσπαθώ να χρησιμοποιώ λόγω αμιγούς προτίμησης, η θαυμάσια και πολιτισμένη στάση του στην Βουλή, μαζί με την ωραία ευφράδεια που διαθέτουν οι νομικοί, η έντιμη στάση ζωής. Δεξιών πεποιθήσεων, ναι, αλλά αυτός, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος έφεγγαν στα μάτια μου φάροι, κι ας ήσαν στην ΕΡΕ, οι δύο δεύτεροι, βεβαίως, λόγω και των γραπτών τους. - Πάλι λόγω δουλειάς, στις απαρχές, μία μόνο φορά είχα συναντήσει τον Κ. Τσάτσο, στο σπίτι του στην Πλάκα, ομοίως προσηνή και υπερκαλωσυνάτο άνθρωπο, κατά τύχην, Διευθύντρια του Γραφείου του ήταν η σεβάσμια κυρία Χαρτουλάρη, από το χωριό μου, εξέχουσα προσωπικότητα, μητέρα της δημοσιογράφου Μαρκέλας Χαρτουλάρη-.
Αν δεν το έχουμε καταλάβει, ο Πρόεδρος υπήρξε μία τίμια και εκ των εξοχωτέρων προσωπικοτήττων στην δημόσια ζωή της πολύπαθης τούτης χώρας.
Οι καλοί άνθρωποι έχουν πάντοτε ελαφρύ το χώμα, στο καλό κύριε Πρόεδρε, μέσα μας θα παραμείνετε-

ΥΓ, μακριά από "συγχύσεις": ουδέποτε υπήρξα ΝΔ και δεν το βλέπω τώρα στη μέση ηλικία πλησίστια προς το γήρας, ο Πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος, με τη στάση ζωής του απέδειξε πως υπάρχουν πολιτικοί άνδρες με ανάστημα που ξεπερνά πολιτικάντικα κόμματα και στέκει σε Πάνθεον Αθανάτων, εκεί κείται από σήμερα, καλημέρα σας κύριε Πρόεδρε, καλή συνέχεια κειπάνω.