21/3/13

WE SHALL OVERCOME-CYPRUS




H Κύπρος το παλεύει, κείνος ο γραφικός κύριος Λαπαβίτσας γιατί δεν κάθεται στο πανεπιστημιάκι του στην Βρετανία και να κλείσει το στοματάκι του επιτέλους; Κι αυτός κι ο άλλος γραφικός κύριος Βαρουφάκης περί άλλα τυρβάζουν από τις εξασφαλισμένες θέσεις τους στα ωραία τους πανεπιστημιάκια. Παίρνουν κόσμο στις ρηξικέλευθες απόψεις τους, πλην. Τι ωραία περσόνα αποκτάει κανείς ακόμα κι αν είναι τσικό, όταν τα χαριτωμένα μας Μέσα Μαζικής (στην κυριολεξία) Ενημέρωσης ζητάνε την σούπερ "πραγματοσύνη" τους. Τρομάρα τους και οι μεν και οι δε. Οι περισσότεροι Τσιπριώτες δεν μπορούν ν' αφήσουν το νησί τους, οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν ν΄αφήσουν την Χερσόνησο μας. Τις λύσεις ας τις βρούμε μόνοι μας. Ας πάψουν πια να ζητάνε γνώμες "ειδικών", χωρίς την πραγματική γνώση in situ, in vitro πολλά ξέρουμε όλοι μας.
Επιστροφή στην δραχμή, επιστροφή στην λίρα, τι χαριτωμένες απόψεις αβασάνιστων εγκεφάλων. Ας τους πληρώνουν οι Βρετανοί κι οι Αμερικανοί, εμείς, δώκαμε, δεν έχουμε πια.
Α, μες τον γενικό πανικό, σήμερα,  ήτο, λέει, και ο εορτασμός της ποίησης, θεσμός εισαχθείς εν Ελλάδι μετά από πρόταση του φίλου Μιχαήλ Μήτρα, σε άλλες, πιο ανέμελες εποχές. Σκέτη ποίηση έχει καταντήσει η καθημερινότητά μας, την εορτάζουμε καθημερινώς εφεξής, όθεν, οι ξέχωροι πανηγυρισμοί και οι γραφικές πλέον "βραδυές ποίησης" να ορώνται και ηχούν άκρως γραφικές. "Μην συνωστίζεσθε, όλοι θα λάβετε παρά των μη εχόντων", φευ, πλέον.
Λέγαμε ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γινόταν για το νερό, ε, για το φυσικό αέριο και τους υδρογονάνθρακες είναι ante portas.

We shall overcome dears.
Some day...
http://youtu.be/RkNsEH1GD7Q

H  φωτό από διαδήλωση έξω από την Κυπριακή Βουλή πριν από μία ώρα.





Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...