20/3/13

ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΙΟΤΕΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ




Το 1974 ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης - που πέθανε πέρυσι- μετά την πρώτη εισβολή στην Κύπρο, το πραξικόπημα και την πτώση της Ελληνικής Χούντας, είχε δηλώσει: "η κόρη απελευθέρωσε την μητέρα".
Χθες οι Κύπριοι, με την απόφασή τους να σηκώσουν κεφάλι στους μονεταριστές που κυβερνούν τον ντουνιά ελέω παγκοσμιοποίησης, μας κάναν και νιώσαμε λίγο, τόσο δα, περήφανοι για τη φύτρα μας.
Όταν ο φρεσκοεκλεγμένος τους πρόεδρος δεν τόλμησε να κάνει κιχ στο προχθεσινό Eurogroup και πρότεινε κιόλας "χέρι" στις μικροκαταθέσεις, βρέθηκε η Κυπριακή Βουλή να τους στείλει όλους στον διάολο, αναγκάζοντας και το κόμμα του Κύπριου προέδρου σε ατιμωτική αποχή.
Η Κύπρος έχει ακόμα Βουλή που δια και βουλεύεται εν αντιθέσει προς το  Ελληνικό κοινοβούλιο.
Α, στο Eurogroup "συμμετείχε" και ο νυν Οικονομικών "μας" κ. Στουρνάρας που η παρουσία του εκεί αποσκοπεί συνήθως στο να τον τραβήξουν οι διεθνείς κάμερες να χαιρετά εγκαρδίως ορισμένους ομολόγους του.
Όταν χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, οι φοβισμένοι κι άχρηστοι που εκλέξαμε για να μην χάσουμε ή να ξαναβρούμε κιόλας τη βολή και "προνομιάκια" όπως διορισμούς αλεξιπτωτιστικώς πως στο δύσμοιρο Ελληνικό Δημόσιο, μας πήγαν πισθάγκωνα δεμένους στα πρώτα και στα δεύτερα μνημόνια, υπό λουξεμβουργιανό νομικό καθεστώς, δεν άνοιξε μύτη. Μετάλλαξη έχουν πάθει οι Έλληνες, ας μην κολλήσουμε στους Κυπρίους αδερφούς μας ΚΑΙ αυτό μας το κουσούρι.
Όταν οι άλλοι λαοί του Νότου της Ευρώπης διαδήλωναν για την Κύπρο χθες, εμείς καθόμασταν στον καναπέ.
Ξέρουμε πολύ καλά γιατί αυτή η κίνηση των δυτικοευρωπαίων: οι υδρογονάνθρακες, το φυσικό αέριο.
Πώς το είπε κι ο Γάλλος κύριος τίποτα για την εν δυνάμει Ελληνική ΑΟΖ? "είναι Ευρωπαϊκή" και αυτή και τα κοιτάσματα-πάλι εν δυνάμει-.
Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή το παιχνίδι το έχουμε χαμένο από χαμένους πολιτικούς.
Οι Κύπριοι έχουν ακόμη δυνατότητα να γλιτώσουν, ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Όταν ξυπνήσουμε και βάλουμε το τσερβέλο μας να εργασθεί επί ημίωρον, μπορεί να τα καταφέρουμε κι εμείς.  Για την ώρα: Ομπρός αδέρφια!

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...