1/8/19


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdipOkkG20N7lJmrngjv8A8onHp_L4KEYKth0-mfe4D-WFEoQ/viewform?fbclid=IwAR2bMSBlsOxyg2zQRUitHJmz_rRgqS7l4KE5jQOJuazOD9kT-42EZu600BY

όλα τα είχε η κυρά-Μαριορή, η μπούργκα της απέλειπε, έκανα γρήγορα το τέστ: 80/100 (έχασα την Σπλάντζα, τον Αμερικανό και κάτι λιμά), αυτό θα πει να είσαι αναπλιώτισσα!!!! και να μένεις στην Πλατεία της Πρόνοιας, επισήμως, Εθνικής Εθνοσυνελεύσεως, όπου πάνω στο χώμα στήσαν κάτι παράγκες το 1824 για την 3η Εθνοσυνέλευση, και το Βουλευτικό μας, να τα λέμε κι αυτά, υπήρξε το πρώτο Κοινοβούλιο σε όλα τα Μπαλκάνια.

1958, όταν βάζαν σωλήνες ύδρευσης, ακόμη με τις νερατζιές, μετά φύτεψε τα πεύκα η κυρά Μαρίκα η δασκάλα στο Β' Δημοτικό.
να τα λέμε κι αυτά, τ' ανάπλι είναι η πατρίδα της νερατζιάς και του χαμόμηλου, τα ρέστα είναι για να φαινόμαστε, αποκορύφωμα, η Κυανή ακτή με τους φοίνικες παντού, κάθε που πεθαίνει ένας φοίνικας, προσωπικά, χαίρομαι πολύ, εξαρχής του πατρικού που μας τίναξε την μισή αυλή στον αέρα και φώναξα έναν εργάτη να τον ξερριζώσει τον καλό αυτό άθρωπο, ησυχάσαμε.

τα σχόλια για τα μπότοξ της κυρίας Δασκαλάκη, χμ!!! έχει λεφτά και τα κάνει, τελικά, είμαι μαθουσάλας, αποδεικνύεται, όλοι είναι νεώτεροί μου, όθεν, κατάθεσε, κυρία μου, τα τελευταία σου και να πηγαίνεις σιγά-σιγά...


εμείς, με το Ανάπλι, εμπρός ξεκινήσαμε να επεξεργαζόμαστε προτάσεις για τα 200 χρόνια, τι σόι 3η πρωτεύουσα είμαστε (1η, Κόρινθος, αρχές 1821, 2η προσωρινή, Αίγινα, 3η, του λόγου μας), ετοιμαζόμαστε για μεγαλεία, το πρώτο και καλλίτερο:

να μεταγράψουμε και ψηφιοποιήσουμε πολλοί μαζί την βελτιωμένη έκδοση της Ναυπλίας: https://argolikivivliothiki.gr/2012/02/10/%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%AE%CE%BB-1850-%CE%AE-1851-1915/
ναι, η κυρία Χαρίκλεια Χαρτουλάρη, θυγατέρα, πρόεδρος του εν Αθήναις συλλόγου Ναυπλιέων για χρόνους πολλούς, γραμματέας του Κωνσταντίνου Τσάτσου, υπήρξε μητέρα της Μικαέλας Χαρτουλάρη, είναι μικρός ο κόσμος μας, όταν πήγαινα να δω τον Πρόεδρο, τότε Δημοκρατίας, για εντεταλμένη υπηρεσία, βεβαίως, πάντα μου έπιανε την κουβέντα η κυρία Χαρίκλεια με την ωραία κορμοστασιά και την άσπρη κόμη, μιλώντας για την πατρίδα μας, ποτέ δεν παρέλειπε να στείλει χαιρετισμούς στα γονικά μου.
αποφασίσαμε, λοιπόν, να καθίσουμε πολλοί, να καταγράψουμε και ψηφιοποιήσουμε την β' επαυξημένη έκδοση της Ναυπλίας του Λαμπρυνίδη, μία από τις πρώτες δράσεις που θα ετοιμάσουμε, ασχέτως Γιάννας, ασχέτως Γιάννας.


διότι, είμαστε κι εμείς εδώ, και κάτι πρέπει να κάνουμε για την πατρίδα μας, με την δική μας ματιά, λοξή και πάντα αριστεροφέρνουσα. Γράφουμε ήδη ένα θεατρικό δρώμενο με τον Κοτροκολώνη στα αναπλιώτικα στενά, πάμε καλά και το χαιρόμαστε πολύ.


έχουμε ένα καλό εμείς οι αναπλιώτες, σαν τους Μανιάτες Μαυρομιχάληδες: δεν σηκώνουμε ζυγό, δεν γουστάρουμε συνάφια, είμαστε πολύ αυτόνομοι, ρε αδερφέ!!! 


Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...