7/3/18

αχ πατρίδα μου γλυκειά

δεν μας έφθανε το Μπούρτζι και τα χρονίζοντα σούρτα-φέρτα, χρειάσθηκε ΕΣΠΑ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου για να πραγματοποιήσει έργα υποστήλωσης των πυργίσκων -ως πασίγνωστον, η δική μας, μετά την αποχώρηση της Δεϊλάκη, Θεός σχωρέστην την γυναίκα, επί Χούντας έσωσε την πατρίδα από τα γκρεμίσματα και την ανέγερση πολυκατοικιών, μόνο το αίσχος-κτίσμα της Παραλίας δεν πρόκαμε, δυστυχώς, στην θέση του πανέμορφου στολιδιού του ξενοδοχείου του Κόντου "Νέον", που στέγασε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την Μαρία Κάλλας, τον Πάτρικ Λη Φέρμορ και τόσους άλλους, με τον κουκλοειδή κήπο του με το συντριβανάκι, φυτοζωεί σερνάμενη, ακόμη και το Βυζαντινό μουσείο που κάμανε πέρυσι με αλλουνών πρωτοβουλία γίνηκε, εννοείται πως κοντά 50 χρόνια μιαν απόφαση για το τι θα γενεί το πολύπαθο Μπούρτζι ακόμη σέρνεται, ανέκυψε πάλι και πάλι η ενδεχόμενη χρήση του πρώτου Τελωνείου του Νεοελλαδιστάν. Αθάνατο Ελληνικό κράτος, ε, όταν έχεις τον Τατούλη περιφερειάρχη, να περιμένεις πολλά? κείνον που όταν τον ξήλωσαν από το ΥΠΠΟ πέταξε με θυμό τις κάρτες του στο προαύλιο του Υπουργείου, you remember?.
Πάμε πάλι από την αρχή: "φίλος έδωκεν εις φίλον τριαντάφυλλον με φύλλον".






 και με τους φοίνικες, εδώ demi-saison, δεκαετία του '90, κείνος ο αλήστου Ντρομπολιτσιώτης, 3 φορές δήμαρχος Τσούρνος που είπε να μας κάνει Κυανή Ακτή, οι φοίνικες θεριέψαν, κλείνουν την θέα του Κόλπου ολαχού, εδώ, στην αυλή της γιαγιάς ένας είχε θεριέψει από δική του πρωτοβουλία και παρ' ολίγον να σηκώσει όλο το σπίτι στον αέρα. Ακόμη, οι φοίνικες καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες νερού, πάνε οι ρίζες τους και ψάχνουν. 

Δειγματάκια διαχείρισης του κράτους-

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/705847/sto-upourgeio-politismou-to-palio-teloneio-naupliou

-λεπτομερειούλα για μη αναπλιώτες: κείνη την εποχή ΥΠΠΟ, ο κ. Αντώνιος Σαμαράς, νυμφευμένος με κόρη αναπλιώτισσα, γλυκύτατο και εξαιρετικό κορίτσι εφ' όλης της ύλης, εξ ου και το παρένθετο όνομα "εθνικός γαμπρός", ευτυχώς, δεν μου κρατάει κακία, εξάλλου η πολλά αμφιλεγόμενη περί τα πολιτικά πεθερά του είναι οικογενειακή φίλη και το αίμα, νερό δεν γίνεται-.

προσφάτως περιήλθε πάλι εις χείρας του Δήμου, του γνωστού ικανότατου μπασκετμπωλίστα μας, ο οποίος έχει ως σήμερα διακριθεί σε αναγνώσεις ποίησης, δημιουργία μαραθωνοδρομίας, μετατροπής του ελληνικού καρναβαλιού σε βενετσιάνικο, με ολίγην από καντσονέτες σιτσιλιάνικες και ναπολετάνικες, και επαν-ανάπλασης της Πλατείας της Πρόνοιας 3 φορές, η τελευταία διεκδικεί το ίδιο Όσκαρ βλακείας, ως εκείνο στην δεκαετία του '70 της Πλατείας Συντάγματος υπό του αλήστου μνήμης πρώην Δημάρχου Αθηνών και τότε Υπουργού Δημοσίων Έργων Γεωργίου Πλυτά. Με τις απότομες κλίσεις και απερίγραπτης ομορφιάς πλάκες πεντελικού μαρμάρου, μόνο μην βρέξει, μόνο μην βρέξει, ατονούν και οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου και τα σπασμένα πόδια διακομίζονται πάλι στην Κόρινθο, πόλη η οποία πάντοτε έτρεφε μία κάποια ζηλοτυπία έναντι ημών των αναπλιωτών, σήμερα, πίνει νερό στο όνομα μας.-

-τα περασμένα χρόνια-



Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...