1/7/17

45 βαθμών ο πνιγμός.....

στα κοινωνικά δίκτυα εκτός από εδώ, όχι αυτόν τον καιρό, μου το έστειλαν με μέιλ.
Σημειώνεται "καταδίκη με Ν. αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο δεν υπηρετούσε", 12 χρόνια,
Ελαιώνας, η "καλλίτερη", αν θα μπορούσε να ονομασθεί ποτέ "καλή" φυλακή, Ελαιώνας. Εκεί δεν προσπαθεί να γράψει κι η Ηριάννα Β.Λ. έγκλειστη εν μέσω άλλων? Ας πούμε πως μετά τις κινητοποιήσεις και για να μην βρεθούν πακέτο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ηριάννα θα αφήσουν σε λίγες μέρες εν περιορισμώ απελεύθερη, έτσι, για να της κόβουν την  ανάσα κάθε τρεις και δύο. Την κυρία άνω, ποιοί θα υπερασπισθούμε?,
Είναι πολλά τα λεφτά στην αναλγησία της δήθεν Δικαιοσύνης σήμερα, από 99,99% γυναίκες, να χαρούμε που είναι γυναίκες?
Έβλεπα σήμερα ένα καταπληκτικό ντοκυμανταίρ για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, δεν είχα προσέξει ποτέ πόσο τρομακτική είναι η εικόνα της νυχτερίδας, με μάτια σαν νυφίτσας αλλά πελώρια και πέντε-έξι δόντια (είναι θηλαστικό), κάτι τέτοια θυμίζουν κάποιες καλές κυρίες που αναπαύονται ησύχως τις νύχτες όταν έχουν στείλει σε Ελαιώνες να σαπίσουν περιπτώσεις σαν την κυρία με τον Ν. Α.. Όταν κάποιες καταδεικνύονται βασιλικότερες του βασιλέως, σηκώνει κανείς τα χέρια σε ικεσία προς το σύμπαν.
στο τρέιλερ μιλάει η Δρ. Οικολογίας κυρία Βασιλική Κατή, Επίκουρη καθηγήτρια στην έδρα Οικολογίας, (Διατήρησης της Βιοποικιλότητας) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


άλλά συμφυή ντοκυμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου, όλα εξαιρετικά:

http://4doc-ert.blogspot.gr/

"Σήμερα θα τα πούμε έξω απο τα δόντια....μια κουβέντα μόνο για τον διαχωρισμό κρατουμένων.Γυναίκα που δεν δούλεψε ποτέ στο δημόσιο,κατηγορήθηκε για απάτη κατά της υπηρεσίας (Νόμος 1608),δώδεκα χρόνια κάθειρξη (αυτό για κάποιος ευαίσθητους που ό,τι είναι επίκαιρο το αναπαράγουν). Ακόμα είναι στην Θήβα...αν επεκταθώ και σε άλλες περιπτώσεις δεν μας παίρνει η μέρα!!!Ξεκινάω,ό,τι πώ αφορά το σύνολο των φυλακών και ας μιλώ για την Θηβα πιο αναλυτικά,καθώς το έζησα! Χτισμένη η φυλακή σε έλος,τσιμέντο και σίδερο,αυτήν την στιγμή αν η θερμοκρασία ειναι 40 εκεί μέσα είναι 45!ο σωφρονιστικός κώδικας λέει πως για να μείνουν οι πόρτες των θαλάμων ανοιχτές για να υπάρξει ενα ας πούμε ρευματάκι το μεσημέρι και δυό ώρες παραπάνω το βράδυ(απο εννέα να κλείσουν 11),η θερμοκρασία πρέπει να ξεπερνάει τους 38 βαθμούς,φυσικά δεν υπάρχουν κλιματιστικά!!Οι θάλαμοι είναι χωρητικότητας 12 ατόμων,20-23 γυναίκες μέσα! Οι τουαλέτες μέσα στους θαλάμους δεν εχουν εξαερισμό ούτε παράθυρο(νομίζω δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια),η καθαριότητα γίνετε από τις κρατούμενες με δικά τους έξοδα σε χλωρίνες και απορρυπαντικά!οσες/οι δεν εχουν πόρους...η κοινωνική υπηρεσία τους προμηθεύει τα εξής:τέσσερα χαρτιά υγείας ενα πακέτο σερβιέτες,ενα σαπούνι,πέντε χούφτες σκόνη πλυσίματος και σε δύο μπουκαλάκια του μίσου λίτρου στην μέση αφρόλουτρο και σαμπουάν αυτά για έναν μήνα.Οταν τα παραλαμβάνεις υπογράφεις και το κόστος τους είναι 50 ευρώ!!!(αυτό τα λέει όλα).Πάμε στην έρευνα!!!!!αφού θα εγκριθεί το ανοιχτό επισκεπτήριο,θα πάει μια μάνα στο κλειστό,με το τζάμι και με τηλέφωνο να μιλήσει θα κατέβει κάτω σε έναν χώρο με ένα ξύλινο τραπέζι να χωρίζει την κρατούμενη με τα μέλη της οικογένειας της,παρουσία σωφρονιστικού υπαλλήλου,αν είναι μικρό το παιδί σε αφήνουν να το αγκαλιάσεις,αν είναι μεγάλο μόνο άγγιγμα του χεριού(πως νοιώθει εκείνη την ώρα το φαντάζεστε;), τελειώνει το επισκεπτήριο και πρέπει πια να μπείς στην πτέρυγα...θα περάσεις απο την έρευνα θα σε ξεντύσουν τελείως,θα σε βάλουν να κάνεις βαθύ κάθισμα και να βήχεις(πιστεύω πως καταλαβαίνετε όλοι) και αφού εχεις υποστεί τον ύψιστο εξευτελισμό ως άνθρωπος, θα πας στην πτέρυγα.Μπορούν να μπούν στους θαλάμους για να κάνουν έρευνα οτι ώρα θέλουν,να ξαναπεράσεις τον ίδιο εξευτελισμό της σωματικής έρευνας και να μην αφήσουν τίποτα που να μην ελέχθει,θα αδειάσουν καφέδες,ζάχαρη,σκόνη για τα ρούχα στο πάτωμα και θα φύγουν....χωρίς να υπολογίσουν αν εσύ δεν εχεις χρήματα να πάρεις άλλα!!και δεν δικαιούσε να πάρεις απο την φυλακή.Για τους εισαγγελείς τα είπα!!!αυτά μαζί με άλλα αιτήματα ζητάνε σήμερα οι κρατούμενοι!!!Οι φυλακισμένοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν για τα αυτονόητα.Στην κρίση σας αν τους σταθείτε!!!"

*τα συμπεράσματα, όλων ημών*

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...