10/1/17

εγκληματώντας...

http://www.nostimonimar.gr/i-apousia-proetimasias-gia-ton-chimona-dimiourgi-kindinous-gia-tin-igia-ke-tin-asfalia-ton-prosfigon-pou-zoun-sta-nisia

http://www.nostimonimar.gr/kindinevoun-zoes-to-krima-sto-lemo-sas/
http://www.nostimonimar.gr/prosfigas-sti-moria-afiste-mas-na-zisoume

Τι ακριβώς να κάνουμε τα σχεδόν καθημερινά mea culpa του κ. Γιάννη Μουζάλα? Πήγαινε στη Μυτιλήνη να "πείσει" τους ξενοδόχους να ανοίξουν τα υπέροχα καταλύματά τους σε αυτούς τους "βρωμιάρηδες", δήλωση μέλους του Συνδέσμου τους στη Λέσβο?
Η Ειδομένη δεν υπήρξε αρκετή πέρυσι?
Τα κονδύλια από την ΕΕ έχουν καταβληθεί, δυό γαϊδουριών άχυρα ακόμη να χωρίσουν... κόντρες, πολιτικάντικες πολιτικές και από ανθρώπους που δεν είναι πολιτικοί. Άλλο να μετέχεις σε έναν διεθνή οργανισμό που σώζει ζωές στην Αφρική κι άλλο να καλείσαι να ασκήσεις πολιτική σε ένα ζήτημα ζέουσας σημασίας που απαιτεί και γνώσεις διαχείρισης και θέληση. Ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει προ πολλού από την πολιτική του θέση ως επιεικέστατα ανεπαρκέστατος.
Τα ρίχνουμε στην Ύπατη Αρμοστεία, εκείνη στον Δήμο, αυτός στους ξενοδόχους.... η αισχύνη δεν περιλαμβάνεται στο Ελληνικό DNA, τι να κάνουμε? το καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το φίλερι του Έλληνα.
κανονίστε να θρηνήσουμε νεκρούς στη Μόρια και στο Καράτεμπε...

Δύο απλές κινήσεις, πρέπει, όμως να διαθέτει κανείς ίχνη πρακτικού πνεύματος, τι δουλειά έχουν να βρίσκονται ακόμη σε Μόριες και Καράτεμπε της Μυτιλήνης πρόσφυγες? Τα κονδύλια έχουν ληφθεί ή μη? τον χειμώνα να έρχεται δεν τον βλέπατε? τι περιμένατε να χτίσετε -ναι, να χτίσετε- σπιτάκια στην ηπειρωτική χώρα, θα είχαν δώσει δουλειά και σε μηχανικούς και σε οικοδόμους. Οι προκηρύξεις διεθνών διαγωνισμών και οι συνήθεις αβελτηρίες μας "μάραναν".

Την πρόβλεψη για χιονιά ιδιαίτερης σφοδρότητας όλη η υφήλιος είχε λάβει υπ' όψιν της εδώ και δέκα μέρες, εσείς, με το ξέσπασμά του, χθες ξυπνήσατε?
Κάποια έκτακτα μέτρα που δικαιολογούνται ακόμη και από το Σύνταγμα, κανείς δεν σας πληροφόρησε πως μπορούσατε να λάβετε σε διάστημα 2 ωρών? επίταξη καταλυμάτων ονομάζεται, ξέρετε.
Ο γιατρός κ. Μουζάλας ίσως εμφανισθεί σήμερα στα δελτία ειδήσεων για να εξηγήσει πως οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρουσία του στη Μυτιλήνη σήμερα (πώς θα επέλυε δηλαδή το πρόβλημα? τρέχοντας με το παρακλητικό του βλέμμα από τον Άννα στον Καϊάφα του νησιού)? την δική του "δηλωσούλα" λίγο αποστασιοποιημένη (το πότε θα τον βρούνε αυτόν οι πέτρες, μάλλον σύντομα) έκαμε και η γραφική αυτή φιγούρα, Κυρίτση τον λένε, έχει εργασθεί σκληρά ο άνθρωπος (επί χάρτου, πάλι καλά, ως πρόσφατα εργαζόταν επί ιδεών, όπως, 13η σύνταξη, έξοδος από την κρίση, η ανάπτυξη επί θύραις και άλλα γραφικά που μόνο μία χούφτα συριζαίοι πιστεύουν, οι καημένοι, πια).
Κάποτε, η κοινή συνείδηση δεν αντέχει άλλη πίεση, δεν υποφέρει άλλη κοροϊδία, ακόμη και από ένα απλό μέσον όπως ένα ιστολόγιο, κάπως πρέπει να απευθυνθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν κινδυνεύουν τα δικά τους παιδιά, που δεν επέζησαν από έναν βάρβαρο πόλεμο, που δεν διαβιούν υπό ζωώδες καθεστώς κοντά δύο χρόνια. Ας συγχωρηθεί το ύφος: "είσθε χειρότεροι από μπάζα, αγαπητοί μας αλλά αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται πολυτέλεια να γίνει αλλαγή προσώπων, απλοελληνιστί, ""σκοτωθείτε"" να πάρετε όλους τους ανθρώπους από τις σκηνές και να τους βάλετε κάπου ζεστά για να μην πεθάνουν", τα πολιτικάντικα θέλουν και την άνεση Κοινοβουλίου και θερμαινόμενων γραφείων υπουργείων. Τι τραγική περίπτωση ανθρώπων μας έλαχε, να διαφεντεύουν τις τύχες τόσων ανθρώπων και προσφύγων και μεταναστών και των κατοίκων αυτής της χώρας, τι τραγική περίπτωση...
-ας ξανακάνουν την υπέρβαση οι συντοπίτες μας Μυτιλινιοί, ας ανοίξουν όλοι τα σπίτια τους στους συνανθρώπους, τώρα, μόλις μάθαμε πως το κάναν οι συντοπίτες μας Σαμιώτες στο Βαθύ, και με Κυρίτσηδες, Μουζάλες κλπ ας λογαριστούμε αργότερα, ντροπή μας πια ως έθνος-
Α, θα, σταλεί, αναφέρθηκε, πλοίο για να βρούν προστασία ορισμένοι συνάνθρωποί μας (εν μέσω πολλών μποφόρ, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς), αφού έχουν κοπάσει οι χιονοπτώσεις, φυσικά.

--Είναι εντούτοις τέτοια η κατάντια του δημόσιου βίου αυτής της χώρας τα τελευταία χρόνια που όταν προστρέχει κανείς σε δελτία ειδήσεων ΜΜΕ έχει να αντιμετωπίσει ή τα "όλα πάνε καλά στην ωραία μας χώρα" του επίσημου καναλιού που ζει από τον -υποχρεωτικό μας- οβολό ή προσπίπτει σε χυδαιότατη προπαγάνδα του μόνου καναλιού που θα μπορούσε να αρθρώσει λόγο πιο νηφάλιο, κατά το οποίο όλα είναι υπερ-στραβά, κάνοντας φθηνή λαϊκιστική προπαγάνδα ακόμη  και με σοβαρές περιπτώσεις όπως ένας χιονιάς ως ο τωρινός. απελπιστικό το προϊόν που προσφέρουν και τα δύο, άλλα δύο μικρότερης εμβέλειας εντάσσονται στην λογική του πρώτου τη τάξει αντιπολιτευτικού καναλιού. Τα αυτά και στα διαδικτυακά ΜΜΕ, αναλόγως του ποιού αφεντικού υπηρετούν στην ωραία αυτή χώρα.
Διότι προέχει, βεβαίως, η συλλογή ψήφων, εν αναμονή ή μη επερχομένων εκλογών.
Περιττεύει η απλούστατη υπενθύμιση πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεπερνούν τα ανθρώπινα. Σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα, δυστυχώς, και εκεί κόβεται πρώτα από όλα το ρεύμα και συνακολούθως δεν υπάρχει νερό. Και εκεί προσπαθεί ο κρατικός μηχανισμός για το καλλίτερο προς τους πληγέντες, και εκεί σημειώνονται λάθη. Στα περισσότερα, όμως, μέρη του κόσμου και σε τέτοιες περιπτώσεις, τα τηλεοπτικά μέσα αναδεικνύουν τις ειδήσεις λίγο πιο ψύχραιμα, λίγο πιο "ουδέτερα", αν θέλει κανείς.
Στα καθ' ημάς καταντά τόσο πασιφανής ένας εγκατεστημένος πλέον χείριστης ποιότητας λαϊκισμός που έναν κανονικό άνθρωπο απλώς απελπίζει. Οι γενιές μας ανατρέχουν στα θλιβερά κείνα χρόνια 87-90 του εκχυδαιοποιημένου δημοσίου βίου με αυριανικές πινελιές κιτρινισμού. Καλή μας απαντοχή, τι άλλο να πει κανείς...--

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...