11/3/16

η ευρώπη που θέλαμε...

Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλαμε, αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρεύτηκε ο Μπερλινγκουέρ?
όχι, εδώ δεν μπαίνουν φωτογραφίες που μόνο αναπαράγουν το αδηφάγο-"πορνικά" φερόμενο- βλέμμα, υπάρχουν παντού...
http://www.iefimerida.gr/news/255980/i-ellada-stin-apomonosi-italoi-karampinieroi-sta-synora-me-alvania

http://www.iefimerida.gr/news/255870/moyzalas-ti-zitame-apo-tin-eyropi-gia-prosfygiko

Συμπαθέστατος ο κ. Μουζάλας, η συγκυρία το έφερε να είναι απολύτως ανεπαρκής. Με λιανοντούφεκα σε πυρηνικό πόλεμο? δεν είναι καν πολιτικάντης για να σώσει το σαρκίο του...

- Δεν απομονώθηκε η Ελλάδα... ιδού!  η παγκόσμια συγκυρία με το να "ανακατεύεται" παντού το βομβοφλεγές μίγμα ΗΠΑ (σήμερα, μόνο σύγκρυο η έστω και ελάχιστη προοπτική ναζίμορφου πολυεκατομμυριούχου) Τσάρου Πούτιν, Σουλτάνου μικροπαζαροποιού Ερντοάν και μιας καϋμένης Μέρκελ να αποδεικνύεται πιο επαρκής από τους προαναφερθέντες φέρνουν στο παγκόσμιο στερέωμα τα χρόνια προ Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Το πλήρες αδιέξοδο? σαφέστατα! λύση? εμφανέστατη! θα υλοποιηθεί? φυσικά, όχι..
Το παζλ καταδεικνύεται ακόμη πιο σπαζοκεφαλικό από το αναμενόμενο για την "διεθνή κοινότητα"
Βοήθειά μας! Εν τω μεταξύ, ας μην αγνοούνται δομικές διαφορές στη νοοτροπία μουσουλμάνων προσφύγων οι οποίοι με επιμονή αρνούνται να μετακινηθούν από τις λάσπες της Ειδομένης έστω και προσωρινά σε στεγανότερα καταλύματα. Καθώς και το στοιχείο της απελπισίας τους που τους οδηγεί.
Οι μεγάλοι χαμένοι, οι λαοί, η μεγάλη τραγική στη συγκυρία, με το όνομα Ελλάδα. Και η μεγίστη κερδισμένη (ως συνήθως) Τουρκία. Συντομότατα, η μητέρα Ελλάδα θα στείλει στο παζάρι την θυγατέρα Κύπρο για να σώσει το δικό της τομάρι. Ευτυχώς, ίσως μπορέσει να επιπλεύσει μόνη της η Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι όντας στην ΕΕ, κάτι διότι διαθέτει δικές της οικονομικές δυνάμεις, κάτι διότι διαθέτει το όπλο της ΑΟΖ της και την γεωστρατηγική της θέση, θα τα καταφέρει.. Ενδιαμέσως,
η  τωρινή κυβέρνησή μας με την "ευγενή της αριστεροσύνη" θα φερθεί με το γάντι: 

(...)
"ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης στην Ειδομένη,και προέβλεψε ομαλοποίηση της κατάστασης σε 1-2 εβδομάδες.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν πρόσφυγες που γυρνάνε στην Αθήνα αλλά και κάποιοι που πάνε το βράδυ στους καταυλισμούς για να κοιμηθούν και το πρωί επιστρέφουν στην Ειδομένη.
Τόνισε πως, στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιληφθούν οι πρόσφυγες ότι η βαλκανική οδός έχει κλείσει, με ευθύνη χωρών που βρίσκονται στα βόρεια, και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες πηγαίνοντας στους κοντινούς καταυλισμούς, όπου θα έχουν τη στοιχειώδη στέγη και τροφή μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
«Με βίαιο τρόπο δεν γίνεται. Και δεν θέλουμε και θα είναι απάνθρωπο» είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα. Το 50% είναι γυναίκες και παιδιά». (...)
μα, εννοείται, άλλο τόσο ποσώς εννοείται πως λόγω των ανωτέρω οι κατασκηνούντες στην Ειδομένη πρόσφυγες  αντιλαμβάνονται το μέγεθος της συμφοράς τους. και τον Γολγοθά που τους αναμένει.
Έχουμε να δούμε ακόμη δυσκολότερες μέρες σ' αυτή τη χώρα, εν τω μεταξύ, εορτάζονται και τα Καρναβάλια, στη σκηνική παρουσίαση "ο τραγέλαφος σήμερις", καϋμένε Καραγκόζη (καταγωγής τουρκικής, ως ίσως γνωστόν).

αν θέλει κανείς να βάλει ένα λιθαράκι ατομικώς εθεάθη και αυτό στα διαδίκτυα:

(αφυπνήσθη και η "αριστερή" μας κυβέρνηση, και η περιφέρεια αττικής με την ωραία της ημέρας επικεφαλής, νωρίς-νωρίς, μόλις τόσους μήνες μετά, παράπονα για τον γκρινιάρη δήμαρχο αθηναίων? μα, δεν είναι κυβερνητικός...)-
από την άλλη μεριά, έστω και κυβερνητικώς πως,αγκυλωτικώς πως,  υπάρχει κι η αυτενέργεια, αυτού του παιδιού οφείλουμε να του την αναγνωρίσουμε (από τα βάθη των χρόνων γνωριμίας ομιλώντας), ο "άχρωμος" Πάνος δίνει ένα στίγμα, όχι πολυτελή γραφεία ως του Σκάι το καλοκαίρι από τη Λέσβο, μ' ένα μικρόφωνο απλώς και τα πόδια στις λάσπες, όρθιος.
Να γιατί είμαστε και έτσι εκτός από αλλιώς σ' αυτή τη γωνιά της γης, ο καθείς και τα όπλα του κι ό,τι μπορούμε κάνουμε.

http://webtv.ert.gr/katigories/eidiseis/07mar2016-2100-deltio-idiseon 
http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/epichirisi-sotirias-ethelontes-ke-katiki-sozoun-zoes

Υ.Γ. Κατά την δική μας ανάγνωση, καραμπινιέροι στα Αλβανικά σύνορα για να μην περάσουν πρόσφυγες και μεταναστο-πρόσφυγες από άλλες οδούς στην Ευρώπη και στην Ιταλία είναι το τελευταίο χαστούκι στην χαλαρωμένη παριά του Ευρωπαϊκού συνονθυλεύματος.
Ότι ο Ρέντσι δεν "παίζει" μόνος του στην Ιταλία είναι γνωστό, αλλά ότι θα υπαναχωρούσε τόσο, ε...
Ηθικόν το δίδαγμα των ημερών: σε ελάχιστον, Σαρκοζί πάλι (για να γλιτώσει δήθεν η Ευρώπη από τα νύχια της Μαρίνας Λεπέν), η Μέρκελ σε κανέναν διεθνή οργανισμό, φυσικά ο Σόιμπλε στην θέση
του καγκελαρίου που τόσο διακαώς παλεύει έτη 16, η πρώην ΕΕ ένα απέραντο εργοτάξιο νεοφιλελευθερισμού, με τις πρώην Σοβιετίες σε ρόλους από νεοναζί ως "απαλώς" φιλελευθέρων, στην εσχατιά της κάτι Ισπανοί και Πορτογάλοι, οι Έλληνες του Τσίπρα μαζί (με τα "άλλα" τους οράματα για κοινωνίες εξωπραγματικές)  θα παίζουν τρίλιζα στις πλάτες μας, πάλι και πάλι.
Ωραία χώρα μου φαίνεται η Ισλανδία, άλλος κανείς για παρέα; κάνει λίγο κρύο αλλά ίσως αυτό να φέρνει και έναν κόκκο αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής κι υπόστασης, ποιός να το ξέρει;-




Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...