14/12/15

τα σύκα-σύκα....

Ωραίες συνεντεύξεις μιάς γυναίκας που η στάση ζωή της μας αρέσει πολύ, καταθέτοντας πάντα μόνο τη καταδική της αλήθεια και μιας ποιήτριας που αγαπούμε ακόμη περισσότερο.
*στην πρώτη συνέντευξη (και τελευταία μες στον χρόνο) η ποιήτρια είναι πολύ ευγενική με κάποιες απλοϊκές και "παλιομοδίτικες" (ας μας συγχωρεθεί ο όρος) ερωτήσεις.

Η κυρία Μαρία Λαϊνά:

 http://diastixo.gr/sinentefxeis/ellines/4581-maria-laina?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_content=clainasgmail.com&utm_campaign=+++++++++10.12.2015

http://www.lifo.gr/guide/cultureblogs/bookblog/37505- Αύριο θα μ' αναζητήσουν στο ίδιο κορμί και θα με βρουν· οι ανόητοι, που δεν ξέρουν να δουν την αύξηση στα μάτια μου, θα με βρουν και θα πιστέψουν πως για το χτες το ίδιο αιχμαλωτισμένη είμαι και σήμερα, οι ανόητοι, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το 'να ξημέρωμα από τ' άλλο και λένε νά! η ιστορία αντιγράφεται.
Αύριο θα μ' αναζητήσουν στις ίδιες διαστάσεις όμως εγώ θα 'χω γλιστρήσει ένα χιλιοστό έξω απ' τον εαυτό μου κι ελεύθερη θ' αναπνέω μέσα του τη μοναδική μου μοναξιά και θα θλίβομαι χωρίς συνενόχους. Μόνη εγώ. -

Μαρία Λαϊνά, "Επέκεινα", Κέδρος 1970