26/7/15

ανάπλι-εκδηλώσεις

όχι μόνο μπάνια στην Αρβανητιά και στις κοντινές παραλίες και βόλτες βραδυνές σε Πλατεία και Παραλία τ' Αναπλιού....

1. Το Φεστιβάλ μας έγινε με μεγαλύτερη επιτυχία φέτος από άλλες χρονιές, παρ' όλη την κρίση και το γκρεμοτσάκισμα της χώρας, πάλι χάρις στις άοκνες προσπάθειες του καλλιτεχνικού του διευθυντή, πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη.  Μία ξεχωριστή βραδυά ήταν εκείνη με την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ στην Πλατεία, μπρος στο Μουσείο:

https://video-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xtp1/v/t42.1790-2/11665198_1608308162752467_486087858_n.mp4?efg=eyJybHIiOjEwMzEsInJsYSI6NjUzfQ%3D%3D&rl=1031&vabr=573&oh=19474b2a67ecb0c6aabe9ddfd364504c&oe=55B51199

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, Πλατεια Συνταγματος, Ναυπλιο, 21:00
Friday, 26 June 2015, Syntagma Square, 21:00
________________________________________
Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ| Greek Radio Symphony Orchestra
Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος| Irini Karaianni, mezzo-soprano
Τάσος Αποστόλου, βαθύφωνος|Tasos Apostolou, bass
Διεύθυνση Ορχήστρας: Αναστάσιος Συμεωνίδης| Anastasios Simeonidis, conductor
Μια βραδιά γεμάτη από γνωστές επιτυχίες της όπερας και της οπερέττας| An evening full of memorable tunes of the opera and the operetta

*Η συναυλία ηχογραφείται από |The concert is being recorded by the European Broadcasting Union (EBU)
πηγή: ΔΟΠΠΑΤ, facebook


2.  



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 6.30 μ.μ.
Βουλευτικό(Σταϊκοπούλου 12), Ναύπλιο

Η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος, σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα 

“Greece & Europe: Where next?”

Θα μιλήσουν οι:
Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Yale University
Χάρης Παπασωτηρίου, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ramon Marimon, Καθηγητής Μακροοικονομίας, European University Insitute
Wolfango Piccoli, Διευθύνων Σύμβουλος, Teneo Intelligence
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & Διευθυντής της Θερινής Ακαδημίας της Ολυμπίας.

Η Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας, με αντικείμενο την πολιτική επιστήμη και τις διεθνείς σχέσεις, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Ναύπλιο, από τις 13 έως τις 23 Ιουλίου. Στη δέκατη τέταρτη πετυχημένη χρονιά διοργάνωσής της, η Ακαδημία έχει αποκτήσει παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος. Οι συμμετοχές όλα αυτά τα χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 600 από 48 χώρες και έχει γίνει διεθνώς γνωστή, προσελκύοντας εκατοντάδες αιτήσεις από μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Harvard, το Princeton και το ΜΙΤ των ΗΠΑ, την Οξφόρδη, το Κέμπριτζ και τη Σορβόννη από την Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, του Πεκίνου και της Σαγκάης από την Ασία κ.ά.
Είσοδος ελεύθερη


* μία σύντομη εισήγηση ΑΡ ως κοινωνιολόγου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απλώς διαβάστηκε: " η συμβολή και συμμετοχή μικρών  Ελληνικών πόλεων με ιστορικό βάρος στην διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι στην Ευρώπη του χθές και του αύριο", - παρακάμπτοντας την σημερινή και παροδικότατη ιστορική στιγμή της επικράτησης του άκρατου νεοφιλελευθερισμού σε μιαν Ευρώπη που δεν αναγνωρίζει τον εαυτό της στο σήμερα (αναλύεται εν τάχει)-.
 θερμές ευχαριστείες και από εδώ στους συναδέλφους κοινωνικούς ερευνητές και ακαδημαϊκούς φίλους που επωμίσθηκαν με την διάχυση  αυτής της πληροφορίας στο συμπόσιο.*

πηγή: ΔΟΠΠΑΤ, facebook

  • Το Ναύπλιο έχει θέσει υποψηφιότητα για να χρισθεί Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.




3.  


4.   Στην Παραλία του Ναυπλίου, στην λεγόμενη "λεωφόρο Ωνάση", πίσω από τα σχολεία, διοργανώνεται και πάλι η 24η πλέον Έκθεση Βιβλίου από τον ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος) του Δήμου Ναυπλιέων
και το ΕΣΕΒΕ (Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος). Πέρυσι, συμμετείχαν 85 εκδότες, φέτος, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100.

Φέτος, εξάλλου, συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Έκθεση η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ), που μετράει ζωή ολίγων μηνών και συνεστήθη χάρις στην επιμονή και τις προσπάθειες της συγγραφέως κας Κατερίνας Παπαδριανού.

Καθημερινά, στο περίπτερο θα βρίσκεται ένας λογοτέχνης της Ένωσης και έργα του θα διαβάζουν τα νέα παιδιά από την θεατρική ομάδα "Προσκήνιο" με ζωντανή υπόκρουση από μουσικά σύνολα της πόλης μας.
Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις λογοτεχνών όπου θα συζητούνται θέματα λογοτεχνίας τόσο γενικά όσο και στην μικροκλίμακα της Αργολίδας.

Διάρκεια της έκθεσης: 31 Ιουλίου - 30 Αυγούστου 2015.

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις στην  Πλατεία Φιλελλήνων στην Παραλία θα πλαισιώσουν τα δρώμενα της Έκθεσης.

  • Η "επίσημη πρώτη" της Ένωσης, ΕΣΛΑ,  έγινε στις 12 Ιουλίου του 2015 (με ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία, είναι αλήθεια, και παρ' όλη την δύσκολη πολιτική συγκυρία της χώρας το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο), στον πολιτιστικό χώρο "Φουγάρο" στο Ναύπλιο, σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard, με έδρα το Ναύπλιο: 











*η φωτό, του εικαστικού Αργείτη, φίλου Ρήγα Ρηγόπουλου*



- αν συμβεί να βρίσκεσθε στην περιοχή, σας περιμένουμε με ευχαρίστηση.



Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...