6/2/15

STAND BY OUR SIDE

Μικρές ενδείξεις με μεγαλύτερο εκτόπισμα.

Οι πρώτες κινήσεις αλληλεγγύης προς τη χώρα από οικονομολόγους και λοιπούς διανοούμενους άλλων χωρών -έκκληση προς τους Ευρωπαίους "μη εταίρους":

"Πάρτε πίσω το απολύτως αναποτελεσματικό και άκρως καταστροφικό πρόγραμμα που επιβάλλατε στην Ελλάδα, σεβαστείτε τη θέληση του Ελληνικού λαού που με τη φωνή της νέας του κυβέρνησης ζητάει άλλο πρόγραμμα, με λογικά επιχειρήματα, στηρίξτε τη χώρα οικονομικά στο μεσοδιάστημα αντί να κλείνετε στυγνά τις στρόφιγγες της απαραίτητης για να επιβιώσει χρηματοδότησης...". -Αλλιώς, η όλη υπόθεση θα σας γυρίσει μπούμεραγκ (και πεποίθηση είναι πως θα τους γυρίσει...)-.

Είμαι από κείνους που φρονούν πως η συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε δεν υπήρξε αποτυχία. Αντιθέτως, άνοιξε μία αρκετά μεγάλη χαραμάδα, φυσικά, το ζήτημα της Siemens ήταν "όλα τα λεφτά" και ένα μεγάλο μπράβο στον Έλληνα δημοσιογράφο που το έθεσε και τον τρόπο που έθεσε την ερώτηση προς τον Γερμανό αξιωματούχο, αν όλη η χώρα (κι εμείς μαζί) δεν είχαμε τόση αγωνία για τα τεκταινόμενα, θα υποστηρίζαμε πως υπήρξε έως και διασκεδαστικό....
Για ένα πράγμα είμαστε όλοι πεπεισμένοι: τώρα όσο ποτέ άλλοτε, η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη ερείσματα στον διεθνή χώρο. Και αλληλεγγύη από όσους εκδηλώνουν επιθυμία να σταθούν στο πλευρό της έργω.
http://www.nooz.gr/greece/die8nis-ekklisi-apo-300-dianooimenous-gia-tin-ellada

Είναι τόσο σύνθετο το σημερινό διεθνές περιβάλλον, οικονομικά-πολιτικά και γεωστρατηγικά, που η κάθε μέρα φέρνει στην κοινή τράπεζα διαφοροποιημένα στοιχεία και γεγονότα.

Παρακολουθούμε και οψόμεθα.

Step by step απλοελληνιστί.

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...