7/2/15

ΕΜΕΙΣ

Όχι, δεν είναι η Κούβα του Φιδέλ, δεν είναι η Βενεσουέλα του Τσάβες, δεν είναι το Εαμικό κίνημα:  να κατεβαίνεις στο δρόμο και να διατρανώνεις την επιθυμία σου να σε αφήσουν να ανασάνεις, είναι πολύ διαφορετικό.
Το έχουμε ξανα-υποστηρίξει δωμέσα: αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες από τον καιρό του Ελευθερίου Βενιζέλου (τον άλλο, ναι, αυτόν που σφετερίστηκε με θράσος ιστορικό επώνυμο και κανείς δεν πρόφερε κιχ, θα θέλαμε -είμαστε επιεικείς κι ευγενείς- όχι στον Κορυδαλλό -που θα του έπρεπε, μαζί με κάτι Γιωργάκηδες, Σημήτιδες και Κωστάκηδες Καραμανλήδες- απλώς σπίτι του και να μην τον ξαναδούμε ή ακούσουμε).


Κανείς δεν  θα ανεχτούμε να μας εκβιάζει, στραγγαλίζει, απειλεί τη ζωή μας στη βάση της σ' αυτή τη χώρα, από καλοκαθισμένους καρεκλοκένταυρους όπου γης. Φτάνει πια, ως εδώ θα πρέπει να είναι.


Εκίμηση πως "ο μικρός" μας τα πάει περίφημα ίσαμε τώρα, μακάρι να μην του απολείψει το κουράγιο για περαιτέρω (θα το χρειαστεί, καθώς και τα μέλη της νέας μας κυβέρνησης). Τα συχαρίκια σε κείνους που γράφουν τους λόγους του, έχουν αίσθηση της πραγματικότητος και κριτήριο. Σπουδαίο κι αυτό!


Δικαιολογημένοι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, όσοι εκείνη την ώρα εργάζονται, όσοι για πλείστους λόγους δεν θα μπορέσουν. Οι υπόλοιποι, ας κατεβούμε κάτω να φωνάξουμε πως οι απειλές δεν θα περάσουν όταν ένας ολόκληρος λαός θέλει να πάρει τη ζωή του αλλιώς και στα χέρια του.
Και "κομμένες οι μαγκιές", δεν περνάνε πια.
Θα είμαστε πολλοί εκεί, σε δημόσιους χώρους, σε πλατείες, ψηφίσαμε ή όχι αυτή την κυβέρνηση, φρονούμε πως είναι πολλοί εκείνοι που σ' αυτή τη χώρα έχουν ακόμη αξιοπρέπεια και λένε να την διατηρήσουν και να την αφήσουν παρακαταθήκη στους απογόνους τους. Πριν να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και καταλήξουμε σε δημοψηφίσματα για "φούντο" της χώρας, ας το παλέψουμε, υπάρχουν ευρύτατα περιθώρια, κάποιοι από τη Διεθνή κοινότητα διαλογίζονται λογικά και καταθέτουν εκλογικευμένες προτάσεις στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων. Πείτε το άσφαλτο αισθητήριο, πείτε το ενσυναίσθηση: θα τα καταφέρουμε, εξάλλου, οι λαοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο εκτός από τις αλυσσίδες τους.






(ο συγκεκριμένος κύριος δεν χαρίζεται ούτε στην Ελλάδα ούτε στην "αριστερίζουσα" νέα της κυβέρνηση, Πλην, σε πολλά σημεία έχει δίκιο στην ανάγνωσή του). Πολλοί γνωρίζουμε τι εστί Financial Times, έτσι; δεν μας "αγαπάνε" απλώς αναλύουν εξετάζοντας υπέρ και κατά.

ςhttp://www.ingossip.gr/?q=post/%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

-Γερμανία προς Ελλάδα: Ωραίο τραπεζικό σύστημα έχετε. Κρίμα θα ήταν αν κάτι του συνέβαινε.

-Ελλάδα προς Γερμανία: Α ναι; Λοιπόν, δεν θα ήταν πολύ ωραίο να δούμε την καλή κι ωραία Ευρωπαϊκή μας Ένωση να γίνεται συντρίμμια».

Ειρήσθω, η απέραντη κινδυνολογία εξαπλώνεται διεθνώς ως οκτάπους, Ε, ας μην τους περάσει!!!

ακόμη κι αν "πάγωσαν" πολλά κυβερνητικά στελέχη, του πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, όταν το κορίτσι αναφέρθηκε στη διαγραφή του χρέους, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ξεκίνησε καλά. Συγκρουσιακή, θυμώδης, αλλά με "νεύρο" ανέλαβε η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής
Το λάκτισμα στον λόγο της έκανε πολλούς και πολλές να αναφωνήσουν:  "Μπράβο, κοπέλα μου", μακάρι να μακροημερεύσει σ' αυτή τη Βουλή που πολλοί και πολλές θέλουμε να δούμε να μακροημερεύει, ενάντια στις στρουμφηδόν προβλέψεις πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι το πιο σύντομο αστείο στην πολιτική Ιστορία της χώρας. 
Για την ώρα: γρηγορούμε.
https://www.youtube.com/watch?v=EVGd3boDFdk



Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...