14/12/14

talking

http://youtu.be/3p8rjGJyWM0

 http://youtu.be/MxKTttEzieE

 http://youtu.be/eQ3SdMfXElE


ΑΝΤΡΕ ΜΠΡΕΤΟΝ
" Κάθε πλάνη στην ερμηνεία του ανθρώπου συνεπάγεται μια πλάνη στην ερμηνεία του σύμπαντος: και συνεπώς, αποτελεί εμπόδιο για την αναμόρφωσή του. Πρέπει να πούμε λοιπόν πως ένας κόσμος ανομολόγητων προκαταλήψεων περιφέρεται πλάι στον άλλο, εκείνον που, παρατηρώντας σε μεγέθυνση ένα λεπτό πόνου, δεν του καταλογίζουμε παρά μονάχα το πυρωμένο σίδερο. Είναι φτιαγμένος από συγκεχυμένες, παραμορφωτικες φυσαλίδες που κάθε στιγμή υψώνονται μες από το ελωδες βάθος, το ασυνείδητο του ατόμου. Ο κοινωνικός ανασχηματισμός δεν θα ειναι πραγματικά αποτελεσματικος και πλήρης παρά μονάχα την ημέρα που θα έχει απαλλαγεί απ' αυτά τα διαβρωτικα σπέρματα. Και απ' αυτά δεν θα απαλλαγούμε παρά μονάχα αν αποδεχθούμε, για να την ενσωματώσουμε σ' εκείνη του συλλογικού όντος, να αποκαταστήσουμε τη μελέτη του εγώ."
"ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ"- Η ερμηνεία των ονείρων και τρεις επιστολές του Φρόυντ", εκδ Αιγόκερως, 1982, μετφ. Λήδα Παλλαντίου.

Hadjidakis-Fleury Dadonaki: I love you - Σ' αγαπώ

Που πια δεν έχω τίποτε άλλο Μες στους τέσσερις τοίχους, το ταβάνι, το πάτωμα Να φωνάζω από σένα και να με χτυπά η φωνή μου Να μυρίζω από σέν...