27/6/13

BASDEKI'S POINT OF VIEW{S}

Τα Ιουλιανά
Δε σε σώζει τίποτε. Ούτε ο Γκοντάρ,ούτε ο 'Αη Σπυρίδωνας,ούτε τα άπαντα του Τόλη Βοσκόπουλου.
53

1


Δε σε σώζει τίποτε.

Αυτά τα πράματα είναι ανελέητα- από την ούγια τους.
Μη λιμπίζεσαι συμπόνια, χριστιανική καλοσύνη και την ευλογία του ιερέως.
Εδώ έχει αμμόλοφους, σηκώνει σκόνη, πέφτουν υπόστεγα στο κεφάλι –δεν είναι για γουίκ εντ με θαύματα.
 
Είναι η στρατιωτική ζωή εν Eλλάδι και η υπολοχαγός Νατάσα αυτά τα πράματα.
Μη περιμένεις τις κυρίες του Ερυθρού με τα κολλύρια.
Ούτε στρατοί της Σωτηρίας,ούτε Κάλβοι,ούτε Λαπαθιώτηδες.

Ποιά Πολυδούρη, ποιά Μυρτιώτισσα;
Μην ονειρεύεσαι εξπρές σέρβις με αλάρμ και τις λαμαρίνες στη θέση τους.
Δεν έχει στίχους δι' εσέ,δεν έχει σουίνγκ-με την περίπτωσή σου θ' ασχολούνται μια ζωή,νομίζεις;
 
΄Ελα στο μαρς αν σου κοτάει.

Πάρε μικρόφωνο,κάνε μια φούρλα και μπες.
'' Ερωτεύτηκα κι είναι Ιούλιος ακόμη''-αυτή θα είναι η εισαγωγική φράση.Mετά μπορείς να πάρεις τα όπλα-σαγιονάρες,σκοτώστρες,αντιηλιακά,βίους Αγίων.
'Ο,τι βρεις μπροστά σου.
 
Να ταμπουρωθείς πίσω απ'τους καναπέδες,ν' ανέβεις στο πατάρι,να κατέβεις στο υπόγειο,να φας τα νύχια σου,να κάνεις εμετό,να κλείσεις τα τηλέφωνα,ν' ανοίξεις τη μπαλκονόπορτα.
'Ο,τι βρεις πίσω σου.
 
'' Ερωτεύτηκα και δεν ξέρω αν είναι Ιούλιος ακόμη''-αυτή θα είναι μία απ'τις φράσεις τέλους.
Έξω θα χιονίζει κι εσύ θα φοράς ακόμη μαγιώ.


την τρέλλα μας μέσα, Crying  babe, crying crime {cream crime}
 

 

27 και σήμερα:  http://youtu.be/YhLinEY7Zn8

 
Το όλον απαντά: http://www.lifo.gr/team/crying/39386
διότι το όλον με τις φωτό είναι ΟΛΑ τα λεφτά
**Μην ονειρεύεσαι εξπρές σέρβις με αλάρμ και τις λαμαρίνες στη θέση τους. Σωστότατον! αι λαμαρίναι διεσπαρμέναι εισί**
 
Α, είναι σημαντικό να είσαι ταλαντούχος και να έχεις βαρετά κανονική ζωή, το ανάποδο θα ήταν  η προσωποποιημένη σχιζοειδής μη-επιβίωση, όθεν, θα ήμασταν όλοι Βιζυηνοί και τα μόνα της ζωής μας ταξείδια θα ήσαν πομφόλυγες.
 
Η ιδία, που  "λειτουργεί" καλλίτερα επί παραγγελία, συνέγραψε το παρθενικώς κοινωθέν της πόνημα επί της προσωπικότητας της Στέλλας κατά Κακογιάννη μεριά -και κυριολεκτικώς-, ήγουν, μεταγραφή των "Κόκκινων γαντιών" του Θεός σχωρέστον Ιάκωβου Καμπανέλλη. Πλην, οποία "μεταγραφή"....!!!!!!!
Όπως όλα τής Μπασδέκη, είναι ευφυής μεταφορά σε υπερρεαλιστικό επίπεδο τής απώλειας εφ΄όλης της ύλης, με ελαστικότατα όρια, τα εφαρμόζουμε όπου δει και πάλι χωρούν, διότι οι φρέσκιες ιδέες "μπάζουν" πανταχόθεν, ένα από τα λογοτεχνικά  προτερήματα της Γλυκερίας Μπασδέκη, ουχί το μόνον.

{"Η "Στέλλα travel" της bijoux de kant στα σφαγεία

Από τη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη εμπνεύστηκε ο Γιάννης Σκουρλέτης και ανεβάζει τη "Στέλλα travel" του σήμερα... Στα Δημοτικά Σφαγεία Αθηνών από τις 22 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου.

ΣΤΕΛΛΑ travel: η γη της απαγγελίας. Ένα ηθογραφικό θρίλλερ. Μια τραγωδία. Μια πενιχρή απόδειξη περί της μη υπάρξεως Θεού. Ένα σχόλιο πάνω στην ομορφιά. Ένα σχόλιο πάνω στην αμαρτία. Μια ερωτική ιστορία. Μια προσπάθεια απόδειξης ότι το έτος 1955 δεν υπήρξε ποτέ. Ένα ταξίδι. Κανένα ταξίδι. Όλα αυτά και τίποτε απ’ αυτά.

Το έργο αποτελεί μια θεατρική μεταγραφή της κινηματογραφικής Στέλλας, που φιλοδοξεί να επανεγγράψει στο σήμερα το μυθικό πρόσωπο που ταυτίστηκε με τη μορφή και την ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη. Στη «Στέλλα travel» τα πρόσωπα συμπυκνώνονται σε τρία και η κεντρική ηρωίδα μιλάει συνέχεια για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που ούτε η ίδια γνωρίζει αν επιθυμεί πραγματικά.

Η Στέλλα των Σφαγείων απαγγέλλει τη ζωή της πάνω σ’ ένα αιμάτινο πάλκο, προσπαθώντας να βρει την ίδια τη φωνή της ή εκείνο που φαντάζεται για φωνή. Εδώ, στη «γη της απαγγελίας», τα πάντα επιτρέπονται. Τα πρόσωπα, οι χρόνοι και οι τόποι εμπλέκονται. Η νέα Στέλλα πάσχει. Πάσχει από αφόρητη νοσταλγία. Είναι η επιθυμία και η απώλεια μαζί. Το τραύμα και το θαύμα.
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Γλυπτική: Περικλής Πραβήτας
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Δραματουργική υποστήριξη: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Νεφέλη Ανανιάδη & Νικολέτα Γιαμβριά
Κοσνόλα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης

Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αινείας Τσαμάτης
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Ώρα έναρξης: 21.30
Διάρκεια: 80'
Είσοδος: 10 €

Πληροφορίες - Αγορά Εισιτηρίων: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, τηλ. 210 3418550

Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public:
Σύνταγμα, Πειραιάς, Γλυφάδα, Metro Άγιος Δημητρίος & Mall Athens Μαρούσι.

Μια παραγωγή της bijoux de kant με την ευγενική παραχώρηση των Δημοτικών Σφαγείων από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του metamatic:taf. "}.
bijoux de kant Η bijoux de kant δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010. Μέλη της είναι ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας, ο ιστορικός τέχνης, επιμελητής και καλλιτέχνης Αλέξιος Παπαζαχαρίας, ο κοινωνιολόγος Άρης Ασπρούλης, η ποιήτρια και συγγραφέας Ειρήνη Σουργιαδάκη και ο Κωνσταντίνος Σκουρλέτης (ΑΣΚΤ).
Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα, Lautréamont/Maldoror - εγκώμιο μιας μεταμόρφωσης, Spiritus, Ex Libris, Werther - ένα εγκώμιο των δακρύων, Χρώματα και το μουσικό project Graveyard Café band, έχει διοργανώσει και επιμεληθεί τις ομαδικές εκθέσεις Recording Actions και 7th song for Maldoror και εκδίδει το fanzine bdk. Τον Φεβρουάριο του 2013 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του metamatic:taf.
Τη σεζόν 2013-2014 θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη Πολιτισμός: μία κοσμική τραγωδία. -Δεν θα το χάσουμε-.

* οσονούπω, το έργο μεταφέρεται στο ίδιο το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πληροφορίες άνωθεν.

ΝΑ ΠΑΜΕ, για τη φαντασία, για τη Μελίνα, για την Γλυκερία, για τον Σκουρλέτη που φτιάχνει παραστάσεις μπιζουδάκια, για τις-τους ηθοποιούς και τους άλλους σημαντικά σπουδαίους συντελεστές ίσαμε τον τελευταίο -ποιός να είναι τούτος πάλι?-
ΘΑ ΠΑΜΕ, σκοτούρα της τής Γλυκερίας, την νοιάζει όμως την  ίδια την παράσταση που έχει ήδη αποκτήσει "σώμα". Και είναι "σπουδαία"!!!!!!!!!!!!
Ως γνωστόν τοις κυσί, το πνεύμα το καταθέτει εις και μία έκαστος-εκάστη όπου δει.
ΝΑ ΠΑΜΕ, χρόνος επαρκής:
ως τις 28 Ιουλίου. 

http://youtu.be/fajsrvrzy1Q


http://youtu.be/cZlg-wDSSVU